Tai gali pakeisti visą fiziką: nejaugi gravitacija nesilaiko I. Niutono ir A. Einšteino taisyklių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-03-22 08:32
Man dar kilo tokia mintis. Laikas yra reliatyvus ir kuo daugiau masės tuo lėčiau jis "eina", galbūt užtenka laiko pokyčio galaktikoj dėl nevienodo masės kiekio, kad gravitacija pradėtu slopti nevisai tiksliai nuo atstumo kvadrato, tas pateisintu tai kas rašoma straipsnyje nenurašius nei Niutono, nei Enšteino. O dar turint galvoj, kad yra didelė dalis normalios materijos gali būti priskiriama tamsiajai, pvz nelabai matomų dujų, dulkių, juodūjų bedugnių. Dar yra toks dalykas kad masyvus objektai paskui save tempia šiek tiek erdvėlaikį. Taigi viską susumavus gal ir užtenka pateisinti galaktikų "nenormalų" sukimasi.
nzn 2017-03-23 08:44
Negaliu pateikti konkrečių nuorodų, bet man atrodo, visi laiko, erdvės iškraipymai yra įskaičiuojami stebint galaktikas ar jų spiečius. Įdomiausia dalis visgi tai, kad tyrinėjant spiralines galaktikas, rezultatai kaip suprantu vienodi. Tai paneigia bet kokius atsitiktinius kitus nematomus iškraipymus.
ktm 2017-03-23 13:03
Paskaitai tokius straipsnius ir kazkaip liudna pasidaro. Atrodo,kad nuo Niutono laiku su gravitacija ne kazin kiek pasistumeta. man tik toks klausimas kilo, ar gravitaciniu bangu atradimas nepaneigia gravitacijos kaip jegos ir nepatvirtina,kad tai tik 'kreivas' erdvelaikis?