Paaiškėjo, kokią naudą žmogui suteikia tikras ateizmas arba nuoširdus religingumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

atskalūnas 2017-03-29 08:37
geriau parašykite kas yra religija? Ir kam ji sukurta? Kodėl niek apie tai nešneka. Parašykite, kad religiją sukūrė kaip gražią pasaką "elitinė šeima" tam, kad valdytu "paviršiaus populiaciją" nesąmoningus žmones, ir gyventi jų saskaita.
vytautas50 2017-03-29 08:52
Skeptikas 2017-03-30 01:05
rwc 2017-03-30 10:09
Visą straipsnį galima apibendrinti: Kuo žmogus „geriau žino“, kas anapus, tuo jis drąsiau ir ramiau išeina. Kitaip tariant, kuo labiau abejoji ar tiesiog nežinai, kas ten tavęs laukia, tuo daugiau abejonių, tuo baisiau. O religijos (kaip socialiniai institutai) ar religingumas (žmogaus susitapatinimas su konkrečia tradicija) – visiškai ne prie ko. Gali būti visiškai netikintis musulmonas arba giliai tikintis agnostikas ar natūralistas. Ateizmas yra apskritai teleologinė kategorija, kuomet laikoma, kad ne fizinė būtis kyla iš pirmapradės prasmės/tikslo, bet kad fizinė būtis sukuria prasmę/tikslą. Nesuprantu, kam jis taip išskiriamas ir išaukštinamas lyg būtų būdingas tik labai protingiems ir išsilavinusiems. Juk tai yra visiškai eilinė „antgamtinio pažinimo“ rūšis, kaip ir religingumas, labiausiai būdinga vidutinio intelekto (t.y., „normaliems“) žmonėms.
Niemand 2017-03-30 17:36
Ateizmas plačiąja prasme natūraliai išsiskiria Europoje ir amerikose, nes čia populiariausia religija krikščionybė (įvairių atmainų), kuri yra iš prigimties dogmatiška, tuo tarpu ateizmas ne. Gaunasi kontrastas, ypač privataus gyvenimo srityje, kur mėgstama politikuoti naudojant religinius argumentus.
UTF16 2017-03-31 00:52
Nuo kada atsisakymas pažinti antgamtinius pezalus yra „antgamtinio pažinimo“ rūšis? Ar nebus taip, kad tokia filosofija iš esmės apima bet kokią pasaulėžiūrą, vadinasi, jokia pasaulėžiūra iš principo negali būti kažkuo išsiskirianti?