Gyvenimas su dviem vaginomis yra ne toks linksmas kaip atrodo - moterys papasakojo apie savo kančias (Video)  ()

Moterys, gimusios su dviem vaginomis, atvirai papasakojo, ką reiškia su tuo gyventi. Viena jų, Nicci, suprato, kad kažkas yra ne taip, kai jai buvo 17 metų ir per menstruacijas ji kraujuodavo kur kas stipriau nei įprasta, be to, patirdavo itin stiprius skausmus. Gydytoja vėliau jai pasakė, kad mergina turi dvi gimdas, dvi vaginas ir du gimdos kaklelius, rašo Independent.co.uk.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-10 Gyvenimas su dviem vaginomis yra ne toks linksmas kaip atrodo - moterys papasakojo apie savo kančias (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Menstruacijų ciklas trukdavo nuo 7 iki 28 dienų, o vieną kartą ji kraujavo ištisus 6 mėnesius vos su vienos ar dviejų dienų pertrauka. „Buvo momentų, kai turėjau dėvėti suaugusiems skirtas sauskelnes, nes tamponų ir paketų nepakako“, – prisimena Nicci. Ji jau patyrė tris persileidimus, tačiau fiziniai sunkumai yra tik dalis to, ką išgyvena šios moterys.

Anot Nicci, ji ne kartą jautėsi tarsi pikta gamtos išdaiga, kadangi dauguma vyrų mėgdavo savo draugams pasigirti apie seksą su moterimi, kuri turi dvi vaginas. Tai stipriai paveikė jos bendravimą su vyrais, o gyvenimas tapo toks sudėtingas, kad Nicci nusprendė pasidaryti dvigubą histerektomiją. Tai reiškia, kad moteris niekada negalės susilaukti vaikų, tačiau ji su mylimuoju svarsto įsivaikinimo galimybę.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, maždaug 1 moteris iš 3 tūkst. gimsta su dviem vaginomis. Taip nutinka, kai kūdikiui vystantis įsčiose gimda nesugeba tinkamai susijungti. Dėl to moteris gali gimti turėdama dvi gimdas, du atskirus gimdos kaklelius, o kartais – dvi vaginas.

Nicci tikisi, jog dokumentinis filmas „The Woman With Two Vaginas: Living Differently“ (liet. „Moterys su dviem vaginomis: gyvenimas kitaip“) paskatins ir kitas moteris prabilti apie savo išgyvenimus bei padės joms suprasti, kad jos nėra vienos.

Nicci pasakoja apie savo gyvenimą su dviem vaginomis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(18)
(-12)

Komentarai ()