Kodėl lietuviai kaip išprotėję maukia alkoholį? Kalta ne reklama ir ne parduotuvės - tikroji priežastis visiems žinoma, bet ignoruojama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2017-04-11 11:27
Ziurint i statistika, pagal sia interpretacija, visi skandinavai irgi prie nelaimingiausiu Europoje.
Niemand 2017-04-11 12:16
Šiaip jau Lietuva statistikoje paklaidų ribose niekuo neišsiskiria, ką labai gerai parodė paskutinis RARCHA tyrimas. Lietuva pagal bendrą suvartojimą vidutiniokė, pagal dažnumą net sąrašo apačioje. Yra tik neigiamas polinkis gerti iki paskutinio, bet su šituo jokie ribojimai nieko nepadarys, tai kultūros klausimas. (http://www.ask.org.cy/index.php/en/file ... P_+CepQ==/) Nesuprantu tik kodėl pastaruoju metu viešoje erdvėje pilna tos demagogijos, neva lietuviai labai daug geria...
atskalūnas 2017-04-11 12:42
žmonės geria todėl, kad nerealizuoja savęs. Taip teisingai perskaitėte. Jei jūs butumėte laimingas, sveikas, grąžus ir visoks koks tik norėtum būti ar tau reiktu alhoholio. Ne. Tu turėdamas viską ir relizuodamas save net nežiūrėtum į alhoholį, nes jis tik stabdytu tavo nuostabų gyvenimą. Šiuo atveju žmogus gauna dozę energijos ir nežino ką su ją daryti, tam , kad nenurautu stogo jis geria, tik kad prisigerti randa šimtą priežasčių, sunki darbo savaitė, kazkas sunervino, nesumokėjo visų pinigų, apgavo ir t.t. Męs nerealizuojam savęs, savo potencialo, tai kas slypi mumyse, o kas kalba apie tai, kas supranta apie tai??? Nieks nekalba apie saviugda, sąmoningumą, gyvenimo kokybės gerinima. Visi tik skundziasi kaip "bobos" ir visus aplinkui keikia.O ką jūs padarėte patys dėl savęs, kad jūsų gyvenimas nors truputi pagerėtu??? Tik keldami savo sąmoningumą keisimės męs, o poto ir mūsų aplinka. Mūsų tautai trūksta sąmonigumo vienareikšmiškai, kaip tu suvoki kas yra alhoholis tu tą pačią sekundę nustoji vartoti ir net nežiūri į tą pusę. Kelkite savo sąmoningumą ir bėdos nuo jūsų trauksis.
Shimelis 2017-04-11 12:59
Staska - taip ir yra, tik jie saujomis ryja antidepresantus, todel vizualiai atrodo, kad jie patys laimingiausi
simuciukas8 2017-04-11 17:16
BVP dalis vienam gyventojui Estijoje didesne nei Lietuvoje . Siaip pataisa. O zvelgiant i teksta , nematau dideliu skirtumu nuo Verygos bandymu sukurti taip vadinama laime ar laimes ekonomika psichoneurologu rankomis , panasiau i "valstietiska" pasikalbejoma kaip pakeisti 3000000 zmoniu samone is nelaimingos i nelaiminga vien tik plepejimu ir tantromis apie kazka grazaus. Uztenka paziureti i airiu pavyzdi , airiai buvo prasigere baisiau uz mus , bet viska pakeite tik ekonomine situacija kuri musuose dabar yra panasi kaip buvo pas juos, ar jie dare dar kazka ypatingo? Gal, bet nemanau , kad susikabine uz ranku kalbejo apie laime ir laimes sieki. Is grafiko matyti , kad ekonomiskai stipresnes salys maziau vartoja alkoholio , ten zmones sugeba materializuoti savo svajones ir siekius , jiems nereikia galvoti apie tai kaip sudurti gala su galu ir kaip nusipirkti nauja paklode , nepuola i liudesi , kad negales isigyti vieno ar kito daikto , o jei nepavyks , pasiskandins alkoholyje ir viskas praeis,materialiai aprupintas zmogus jaucia didesne pilnatve ( isskyrus retus atvejus ), kalbejimas gerai , bet reikia darbu , plepejimu dar niekas geru darbu neatliko.
Arthuras 2017-04-11 17:29
Jei negerai su galva - tai ir reikia daryti, gerti antidepresantus. O ne alkoholį.
AAA000 2017-04-11 21:40
Nesupratau... cia tipo alkoholikai sugriove Lietuva? Nuo kada? Atsikniskit jus vienakart nuo alkoholiku ir pradekit vagis valdzioje smaugt. Konservatoriai pvz ivede istatymu 200 tukstanciu lietuvos pilieciu valstybes skola uz ora su privalomu PSD neturint pajamu... Dabar prasidejo situ pilieciu oficialus persekiojimas panaudojant vastybinius mechanizmus ir pasitelkiant privacias antstoliu strukturas... O cia forume dar yra kvailiu, kar aiskina, kad konservatoriai isgelbes Lietuva, nes tipo atsinaujino... Cia tuoj uz Siaures Koreja bus durnesne situacija, su tokiais "gelbetojais"... Kitas cirkas sakykim - nu ismete ten is seimo nariu viena valstiete panevezio-Anyksciu apygardoj... nes dzipa nusipirko ir kailinius nusipirko ir dar ten is kazkok 1000€ lygtai bande nuknist... Dabar ismes apie 15 limonu € kad isrinkt dar viena panasu... Kai tos apygardos metinis biudzetas panasaus dydzio... Realiai visiems tos apygardos bedarbiams ten moket galetu minimuma visa 4 metu kadencija uz situs pinigus. Kur dabar isleis perrinkimui... Tai kur jus cia matot nors kokia Lietuvos gelbejimo logika? Arkli koki nors gali paskirt uz 1 € vietoj to seimo nario - efektas butu identiskas... O pinigus panaudot tikslingiau, pvz visus tos apygardos bedarbius idarbint 4 metams pagal viesu darbu programas - kurias dabar principe panaikino... As manau cia i durnyna kist reikia kazka kitka, o ne alkoholikus. Jie ir apsvaige tokiu dalyku nesugalvotu daryt...
mobilunkas 2017-04-11 22:28
ivertinus grafika galima teigti, kad kuo salis siauriau tuo daugiau alkoholio vartojama, tad lygint reiketu salis esancias panasioj geografinej platumoj. cia tas pats kaip sakyt kad ciukcios perdaug riebalu vartoja, o galetu zole est
Wolfy 2017-04-11 23:01
Kai žmogus neturi ko prarasti, tai ir griebiasi butelio. Bet kai ekonomiškai jaučiasi stiprus ir gali daug sau leisti įsigyti/pamatyti, tai tada nekyla noras gerti, nes turi ką prarasti. Valstybei turint stiprią ekonomiką, automatiškai ir alkoholio suvartojimas krenta. Tad, belieka tik stiprinti ekonomiką, norint sumažinti alkoholio suvartojimą.
Arthuras 2017-04-11 23:05
Geria ir turtingi, ir protingi ir visokie kitokie...
kiesza 2017-04-12 23:26
Vyrai gėrė vyrai gers Kol žemelė apsivers, Kai žemelė apsivers Vyrai ant griūvėsių gers..
dawid90 2017-04-12 23:40
Cirkas tas, kad ta boba laimėjo vienmadatėje. Čia didžiausia tragedija.
kernel_panikuoja 2017-04-13 08:35
Sakyciau tai labiau priklauso nuo bendros valstybes kulturos, nei jos ekonomikos. Yra skurdziu saliu kurios negeria del religiniu dalyku. Yra turtingesniu saliu kurios geria salygiskai daug. Paprasciausiai tas "alkoholio kultas" ne visur vienodas ir tiek.
Sebastianas 2017-04-13 18:27
Alkoholio vartojimas ne problema, problema yra su tuo susiję tam tikri nusistatymai: a) kas čia tokio girtam viešoje vietoje pasirodyti; b) jeigu jau gerti, tai iki žemės graibymo; c) kas čia tokio vairuoti automobilį, kai čiut čiut išgėriau. Ir kažkaip iš Parlamento nesigirdi jokių pasiūlymų, kaip šitą mentalitetą pažaboti (apart didinkime ATPK skiriamas baudas tam tikrais atvejais. Tai čia ir pradinukas tai sugalvotų).
immortallt 2017-04-13 18:43
Alkoholio vartojimas menkai susijęs su šalies turtingumu. Alkoholio vartojimas nelabai susijęs su turtais, tik tiek, kad net ir labai turtingas, jei prasigeria - praranda turtus ilgainiui, tad tiesiog pas alkoholiką sunkiau turtui užsibūti, negu, kad turtas neleidžia alkoholizmui atsirasti. Viskas labai stipriai priklauso nuo požiūrio, nuo problemų sprendimo, visuomenės spaudimo ir dar daug faktorių, kurių vienoje vietoje neapibrėši. Faktas vienas, draudimais nesumažinsi alkoholio vartojimo, dar joks narkomanas nemetė narkotikų, nes jie uždrausti. O problemas spręsti šita impotentų valdžia nepajėgi, užtat papostringauti apie skiepus sugeba.