Kinija kaip tvirtovė: kodėl šioje šalyje teroro aktai beveik neįmanomi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2017-04-24 19:43
Teroro aktai nevįksta ten kur nėra įleidžiami arabų migrantai. Japonija, Izraelis, mažieji tigrai,Australija, Zelandija, taippat ir besivejnačiose šalyse kaip mūsiškė. Man daug mieliau būtų gyventi didesnėje kontrolėje, negu pastoviame nerime, kad gali koks šriubas kiaušą pervert ar vinis viduriuose įsipainiot..
sabotan 2017-04-24 20:48
Va didziausia visuomenes beda tai perdetos baimes . Tu bent suvoki ka sneki ? Kinijoje yra buve teroro ataku kurios yra viesai zinomos , o kur tiesiog jos yra pasleptos. Izraelije irgi pilna teroro ataku . Bet ar pastebejai , kad beveik visas atakas surenge vietiniai musulmonai arba su vietiniu musulmonu pagalba jie yra 2 arba 3 kartos . Kai zmones galvoja, kaip tu va tada ir islenda visokie gelbetojai kaip Hitleris , Stalinas, Musolinis ir kiti tautos "atstovai" jie geriaiu uz tave zino, kaip turi elgtis ,ka turi skaityti. Jai atiduosi laisve esi tik marionete, ar tokio gyvenimo tau reikia , kad viska uz tave darytu svetima ranka. O didesne kontrole nuo terorizmo neapsaugo tik tavo akis uzpildo melo dumai.
kiesza 2017-04-24 22:36
Buvau Paryžiuj prieš keletą dienų, ir tikrai nenorėčiau ten lankytis dėl žmonių įvairovės, per Google pasigrožėsiu architektūra.. Visur milicininkai su automatais, į akis lenda įkyrūs juodieji prekeiviai pilnom saujomis pindikliuškų, gatvėse tiesiomg pilna šiukšlių,o ypač įvairių lošėjų, ieškančių kvailų naivuolių. Nenoriu tokios Lietuvos, kaip ir tokios Europos. Nieko prieš padėti Afrikai ir Azijai pasivyti mus, bet tik ne tokiu "tvano" būdu
sub 2017-04-25 08:24
O kas sakė, kad Lietuva lygiuojasi į Prancūziją? Man arčiau širdies Danų, Švedų kultūra, bei Vokiečių.
Shimelis 2017-04-25 09:11
Aha. Vokiečių kultūra ir man patinka. Nepaisant viešai deklaruojamos tolerancijos ir Merkelienės viešų pareiškimų, kad musulmonai yra Vokietijos kultūros dalis, joks babuinas neisigys nuosavybės, kur gyvena vidurinės ir aukštesnės klasės tikri vokiečiai. Jam papraščiausiai niekas jos neparduos
Ar_as? 2017-04-25 11:08
Tragedija tokie kiemo filosofai. Kažkur viena ausim girdėjau, kur skamba varpai, o dar ir iki Prancūzijos nukeliavęs buvau, mačiau juodčkius ir viską žinau. Ar bent suvokiat istorines tokio tautų margumyno priežastis? Ar teko kada girdėti, kaip vystosi prekybos centrai miestai? Ar žinote iš kur Prancūzijoje ir ypač Paryžiuje tie kitataučiai? Kolonijinė valstybė ką nors sako? Negi taip sunku suprasti, kad būtent tas atvirumas, žmonių judėjimo, kultūrų laisvė ir sukūrė tai, ką nuo laisvės nori saugoti? Sapaliotojai eiliniai, "buvau jevropoj, mačiau juodą ir žydrą, nereik man tokios gejropos... ai, ir tiesa, išmokas išmokėkit, ok?"
Pumper 2017-04-25 11:35
Jo, man tai visada juoką kelią, kai buvo didžiosios kolonijinės imperijos piktinasi kitataučiais savo valstybėj. O Kinija visada uždara buvo, todėl ir vidinių konfliktų mažiau, kai visi vienodai užspausti partijos.
Ar_as? 2017-04-25 12:16
Su Kinija - ir tiesa ir ne visai. Ji tikrai uždara, judėjimas ir viduje tik neseniai yra pralaisvėjęs, ir jie tikrai užspausti. Bet Kinija yra ne ką mažesnis tautų ir kultūrų katilas, tik mes dažnai to nesuprantam, nes garsiausiai šaukiantiems "egzpertams" visi azijiečiai yra vienodi, todėl net ir lankydamiesi šalyje nesuvokiame, su kiek skirtingų etninių, kultūrinių grupių atstovų susiduriame. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_e ... s_in_China https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_China Net ir Islamo išpažinėjų 2-3 procentai joje sudaro apie 27742754. Lyg ir užtektų neramumams? Ir klausimas, ar neįvyks kada "spyruoklės" efektas, jei bus dar labiau atleisti varžtai.
Pumper 2017-04-25 12:21
Čia daugiau priklauso nuo to, ar tie musulmonai gyvena savo getuose, ar atsiskyrę daugiau vieni nuo kitų ir taip nesudaro sau sąlygų tarpusavyje radikalizuotis, kaip įprasta Europoj.
Shimelis 2017-04-25 13:11
Raudonkelniai barzdukai, viskas normaliai. Žinom tas priežastis ir matom akivaizdžias pasekmes iš kurių reikėtų pasimokinti
Ar_as? 2017-04-25 13:26
Ko konkrečiai ketinat mokytis: kolonijinės valstybės nekurti, ar po pasaulinio karo emigrantų neįsileisti darbo jėgai atkurti?
vanduo4 2017-04-25 16:21
- Na ir kuris žmogus yra labiau perspektyvesnis: užaugęs laisvėje ar nelaisvėje? - Europos ypatingos padėties situacijų negalima lyginti su Kina, kadangi Europa susidūrė su mažiau išsivysčiusia kultūra, tad griežtos kontrolės priemonės būtinos. - Deja Kinijoje kontrolė yra kaip savita kultūra. - Tad klausimas - kaip griežta kontrolė gali įtakoti tolimesnį šalies vystymąsi? Kažin yra atlikta kokie nors tyrimai?
Shinigami 2017-04-25 17:22
Europoje daugiau radikalų, ne todėl kad čia susidaro getai, bet dėl teisių ir laisvių. Kinijoje ir panašiose šalyse viską sprendžia valdžia, jei žmogui nepatiko valdžios sprendimas tuoj išveš į kokia darbo stovyklą ir visi valdžios sprendimai pradės patikti. Tuo tarpu Europoje visi žino savo teises, tik dažnai pamiršta pareigas. Bei dėl didelių savo teisių dažnai pamirštama kad ir kitas asmuo turi savo teises. Todėl dažnai pereinama nuo savo teisių ginimo iki kito teisių pažeidinėjimo (pav. nusprendžia apmokestinti arba uždrausti mėsą). Ne visi radikalai užsiima terorizmu, dauguma jų užsiima teisiniais veiksmais ir propaganda.