Startas duotas - Europos ir Kinijos kosmoso agentūros aptarė bazės Mėnulyje galimybes (Video)  ()

Kinijos ir Europos kosmoso agentūrų atstovai aptarė bendradarbiavimo galimybes dėl žmonėms skirtos bazės Mėnulyje. Abi įstaigos taip pat ketina rengti ir bendrus kosminius skrydžius į vienintelį Žemės palydovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kosmoso agentūros generalinis sekretorius Tianas Yulongas ir Europos kosmoso agentūros atstovas spaudai Palas Hvistendahlis žiniasklaidai patvirtino, jog tokios kalbos iš tiesų vyksta ir netolimoje ateityje ketinama imtis realių veiksmų.

„Kinija jau dabar turi labai ambicingą Mėnulio programą. Kosmosas pasikeitė nuo kosmoso lenktynių 7-ajame dešimtmetyje. Mes suprantame, jog norėdami tyrinėti kosmosą taikiems tikslams, mes turime bendradarbiauti tarptautiniu mastu“, - teigė Europos kosmoso agentūros atstovas spaudai.

Susitikimo metu Johannas-Dietrichas Woerneris pristatė ir Mėnulio gyvenvietės viziją. Mokslininkai įsitikinę, jog šis projektas paklos tvirtą pamatą kosminėms misijoms į Marsą, taip pat paskatins kosmoso turizmą ar netgi kasinėjimus Mėnulyje.

Kinija į kosminių kelionių traukinį įšoko išties vėlai. Praėjo 42 metai nuo to momento, kai sovietai savo kosmonautą iškėlė į Žemės orbitą, ir tik tada kinai galėjo pasigirti atlikę pirmą pilotuojamo erdvėlaivio skrydį į kosmosą.

Praėjusią savaitę Kinija kaip tik paleido nepilotuojamą erdvėlaivį į kosmosą. Kosminis orlaivis taip pat pakėlė reikalingą įrangą naujos kosminės stoties pastatymui. Kinai toliau planuoja pasiekti Mėnulį ir ten surinkti tyrimams reikalingus mėginius.

Kinija buvo pašalinta iš Tarptautinės kosminės stoties dėl JAV priimtų teisės aktų. Tuomet Kinijos kosmoso programa patyrė rimtą smūgį, tačiau dabar kinai planuoja savo ateitį sieti su Europos kosmoso agentūra. Viliamasi, jog bendras projektas duos dividendų ir neužilgo prasidės Mėnulio gyvenvietės projektavimas.

Pasvarstymai, kur ir kaip būtų statoma bazė Mėnylyje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()