Vėl pradeda erzinti miežis? Štai 4 patarimai, kaip jo atsikratyti greičiau  ()

Miežis – nemaloni akies voko infekcija, galinti pasireikšti pūlingą vršūnėle turinčiu iškilimu ant akies voko, tinimu, voko skausmu, nuolatiniu akies dirginimu, traiškanojimu, niežėjimu bei pastoviu akies ašarojimu. Nors ši infekcija nėra užkrečiama, ji vis tiek išlieka nemaloni. Todėl svarbu ir naudinga žinoti, kaip veiksmingai ją gydyti namų sąlygomis, rašė draxe.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikėtų įsidėmėti, kad nors miežis gali priminti spuogą, jo spausti jokiu būdu negalima. Ši infekcija gydama išsiskirsto pati, todėl papildomas spaudinėjimas gali tik padidinti infekcijos rimtumą. Tačiau yra natūralių būdų kaip pagreitinti miežio gijimą namuose.

1. Šiltas kompresas

Šiltam kompresui galima naudoti šiltame vandenyje sušlapintą ir nugręžtą rankšluostį, pritraukusius ir nusunktus ramunėlių arbatos pakelius. Tai galima daryti kelis kartus per dieną, kompresą palaikant apie 10-15 minučių. Jeigu jaučiate, kad kompresas vėsta, jį ir vėl galima suvulgyti ir nugręžtą uždėti ant akies. Svarbiausia įsitikinti, kad temperatūra nėra per aukšta ir nedegina jautrios veido odos. Tą patį galima daryti ir su žalios arba juodos arbatos pakeliais, tačiau reikėtų juos nusausinti tiek, kad uždėjus ant voko arbatos nepribėgtų į akis.

2. Vengti makiažo bei kontaktinių lęšių

Gydant miežį svarbu vengti kontaktinių lęšių ir makiažo. Tomis dienomis geriausia nešioti akinius, kadangi tiek makiažo priemonės, tiek lęšiai gali būti apkrėsti miežį sukėlusiomis bakterijomis, o tai tikrai nepagreitins gijimo proceso. Miežiui sugijus, protinga yra senus kontaktinius lėšius pakeisti naujais. Tai bei reguliarus makiažo priemonių keitimas padės užkirsti kelią jo pasikartojimui ateityje. Reikėtų įsidėmėti, kad akims padažyti skirtas priemones, pvz., šešėlius, blakstienų tušą dėrėtų keisti kas 6 mėnesius arba mažiau, nes juose greitai dauginasi bakterijos.

3. Blakinės kalendros sėklų nuoviras

Tam, kad neatsirastų miežis, reikia pasirūpinti akių vokų higiena. Kiekvieną dieną po porą kartų nusiprausiant veidą ir akių netrinant nešvariomis rankomis rizika apsikrėsti miežiu smarkiai sumažėja. Taip pat yra žinoma, kad kalendrų sėklų nuoviras turi antibakterinių savybių. Jam pasigaminti tereikia sėklas užplikyti karštu vandeniu ir palaukti, kol pritrauks arbatą spalva primenantis skystis, o kai atvėsta, jį galima panaudoti plauti akims.

4. Agurkų arba bulvių kompresai

Priešingai nei šilti, vėsūs kompresai gali padėti nuraminti niežulį ir taip palengvinti nemalonius pojūčius. Šalti agurkų griežinėliai idealiai tinka nuraminti uždegimui ir sudirginimui. Jeigu kartais agurkų namuose neturite, juos galima pakeisti griežinėliu bulvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai ()