Ir malonu, ir sveika - 8 būdai, kaip seksas gerina sveikatą  (3)

Daugeliui žmonių sveikas gyvenimo būdas asocijuojasi su ne itin smagia veikla – nuolatiniu sportu, kalorijų ribojimu, desertų atsisakymu. Vis dėlto tai ne visuomet atitinka tiesą, rašė mercola.com. Pavyzdžiui, seksas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši veikla yra laikoma vidutinio intensyvumo, be to, gerina ne tik fizinę, bet ir psichinę sveikatą. Medikai teigia, kad tol, kol seksu užsiimate atsakingai ir saugotės, užsiėmimas seksu gali būti tiesus kelias į geresnę sveikatą. Jis mažina stresą, didina pasitikėjimą savimi, gerina gyvenimo kokybę ir ilgina jo trukmę.

1. Gerina imuninės sistemos veiklą. Dažnai, bent 1-2 kartus per savaitę seksu užsiimančios poros turi smarkiai didesnį imunoglobulino A kiekį, kuris funkcionuoja kaip pirmas gynybinis atsakas į daugelį užkratų. Imunoglobulinas A kovoja su organizmą užpuolusiais mikroorganizmais vos jiems patekus į žmogaus kūną, todėl kartais net nereikia pažadinti visos imuninės sistemos. Dėl šios priežasties galima paaiškinti, kodėl dažnai seksu užsiimantys žmonės rečiau serga.

2. Geresnė širdies ir kraujagyslių sveikata. Vyrai, kurie seksu užsiima reguliariai (1-2 kartus per sav.) patiria net 45 proc. mažesnę tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Taip yra, nes tai – fizinė veikla, stiprinanti širdies raumenis bei palaikanti estrogeno ir testosterono pusiausvyrą organizme. Be to, visi seksu užsiimantys asmenys rečiau kenčia nuo padidėjusio kraujospūdžio.

3. Pakeičia sportą. Kadangi ši veikla paspartina širdies plakimą, degina kalorijas ir stiprina raumenis, ją galima laikyti sportu. Vieno tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad užsiimant lytiniu aktu, per minutę vyrai vidutiniškai sudegina apie 4, o moterys apie 3 kalorijas. Todėl ilgesnio akto metu yra sudeginimas pakankamas kiekis kalorijų, be to, ši veikla gali padėti palaikyti lankstumą ir pusiausvyrą.

4. Malšina skausmą. Seksualinė veikla stimuliuoja smegenų sritį, išskiriančią skausmą malšinančius hormonus, kurie gali padėti ne tik nuslopinti, bet ir visai numalšinti skausmą. Labiausiai tai tinka menstruaciniam, artrito sukeliamam ar galvos skausmui malšinti. Vienas tyrimas parodė, kad seksas padeda toleruoti net ir migreną.

5. Gali sumažinti prostatos vėžio riziką. Tyrimai parodė, kad vyrai, kurie per mėnesį patiria bent 21 ejakuliaciją (nesvarbu, sekso ar masturbacijos metu), turi daug mažesnę riziką susirgti prostatos vėžiu. Vis dėlto, šis atradimas reikalauja tolimesnių ir detalesnių tyrimų, kadangi manoma, jog toks poveikis gali būti ne vien dėl ejakuliacijos.

6. Geresnis miegas ir sumažėjęs stresas. Po lytinio akto išsiskiria atpalaiduojantis hormonas prolaktinas, kuris gali padėti greičiau užmigti, o orgazmo metu išskiriamas „meilės“ hormonas oksitocinas taip pat skatina miegą. Be to, šio akto metu yra išskiriami natūralaus malonumo pojūtį sukeliantys chemikalai, kurie mažina stresą, didina pasitikėjimą savimi.

7. Pagerinamas libido. Kuo dažniau užsiimama seksu, tuo dažniau jo norisi. Nors lytinis aktas turi emocinį atspalvį, jis taip pat turi ir fizinį. Ši taisyklė labiausiai galioja moterims, kurioms dažnas lytinis aktas padeda pagerinti makšties lubrikaciją, kraujotaką ir elastingumą, o visa tai seksą padaro malonesniu, taigi jo norisi dažniau.

8. Pagerėjusi moterų šlapimo pūslės kontrolė. Lytinis aktas stiprina dubens raumenis, o tai moterims gali padėti pagerinti šlapimo pūslės kontrolę ir sumažinti šlapimo nelaikymo riziką. Žinoma, tokį efektą galima pasiekti ir atliekant Kegelio pratimus, kurie taip pat padeda sustiprinti apatinius dubens raumenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (3)