NASA turi multimilijardinį biudžetą, bet vis dar naudoja prieš dešimtmetį tinkamumo naudoti terminą praradusius astronautų kostiumus. Kaip tai paaiškinti? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2017-05-09 14:54
Straipsnio pabaiga yra labai neigiamai skambanti. NASA biudžetai paprastai išsipučia, o ir pinigų jiems visada trūksta dėl kelių priežasčių: 1. jie daro tai, ko niekas niekada anksčiau nėra daręs; 2. tai, ką jie pasiekia su gaunamais pinigais yra stebuklas (roveriai Marse, palydovai, ISS (dalinai su kitomis šalimis), zondai į kitas planetas, zonai į tolimąsias Saulės sistemos dalis ir t.t.); 3. bendras NASA finansavimas yra beviltiškai mažas, lyginant su bendru JAV biudžetu ir tuo, kiek yra skiriama pinigų kitoms sritims, nors NASA įtaka viso pasaulio vystymuisi yra milžiniška.
3xxx 2017-05-09 19:30
...ir nenusakomai didelis lyginant su kitų valstybių ar privačių kompanijų išlaidomis kosmoso tyrimams. Tai, ką jie padarė su 19 milijardų USD skirtų SLS/Orion, nėra su ko palyginti. Socialistinio turto švaistymas sovietmečiu palyginus su šituo yra vaikų pasakėlės. Tegu nusiperka pas rusus. Bus pigūs ir patvarūs ir geri.
kestutisz 2017-05-09 20:03
Labai jau rusiškos pasakėlės - "duotų mums tuos pinigus tai tieeek prikurtume". Aišku visiškai pamirštant faktą, kad NASA skiriami pinigai iš esmės yra jų protingas dėliojimas iš vienos kišenės į kitą, kuo mažiau outsource'inat užsieniui, sovietai lygiai tiek pat galėjo jų "išmesti". Mėtė, bet gavosi šnipštas. Ir šiaip kažką naujo gaminti yra gerokai brangiau nei pavogti :) Tų pačių dabartinių ir dar senesnių skafandrų konstravimas kainavo ne ką mažiau ir užtruko irgi nesveikai ilgai, nes praktiškiai reikėjo išrasti ir reikiamas medžiagas, ir mechaniką
Ernestass 2017-05-09 21:34
Gaila man matyti kai mūsų dėmesys yra sutelktas ne į dangų, o belenkur. Tiktai patys ekspertai ten tiki savo pasakomis apie 2030 Marsas, bet realiai, niekam kosmosas neįdomus. Čia kaip kariuomenė prieš keletą metų Lietuvoje. "O kam mums tai" taip ir Nasa Amerikoje. Turi kovoti dėl kiekvieno cento. Tiesą sakant, katastrofos įvyko dėl didelės dalies to, kad nebūtą pakankamai pinigų ir jiems tenka gana taupiai juos sau leisti. Aš nieko prieš Nasa neturiu, tačiau pati Amerikos industrinis kompleksas tapo labai neefektyvus. Biurokratinis, monopolinis krakis, per paskutiniuosius dešitmečius ji sistemingai transformavosi į kažką panašaus kaip, kad buvo Sovietų Sąjungoje. Dėl to, labai išpučiamos kainos trečiųjų gamintojų, nes jie turi kontraktus, turi monopolius ir gali prašyti tiek, kiek nori. Tas vyksta daug kur, nežiniau kiek tai teisu ir šioje srityje. Ir galiausiai, tai yra senas geras pirmosios šalies kainos. Taip, Indai, Rusai tą patį darbą atlieka už mažiau, bet reikia žiurėti kiek jiems tas doleris santykinai vertingesnis yra. Resursų yra sunaudojama dažnai ir daugiau dėl neefektyvumo, korupcijos, kompetencijos stokos.
Arns 2017-05-10 07:36
Reiktu tai skirti į dvi dalis. Įtaka buvo didelė, kai tai buvo karinės organizacijos dalis dirbanti ir dėl civilių. Kai šios sritys praktiškai atsiskyrė, matome dabartinį nuosmukį. Ką per dešimtmetį ji tokio nepaprasto padarė? Ogi nieko. Tą patį ką ir kitų šalių kosmoso agentūros. Tik turėdami daugiau pinigų, dirba ne ties dviem ar trimis projektais.
Creatium 2017-05-10 10:46
Nieko nepadarė? Didesnio bullshito iš tavęs girdėti neteko ir tu pats tą turėtum suprasti. Jau vien norint peržiūrėti išradimų sąrašą, kuriuos mes naudojame bene kiekvieną dieną, reikėtų milžiniško laiko kiekio. Pavyzdžiui čia galima rasti raportus apie visas technologijas, kurios pasitarnavo ne tik jų veiklai: https://spinoff.nasa.gov/Spinoff2017/