Įdomybės iš Kinijos: nenorite nervų dėl pradingusio augintinio? Tuomet reiktų naudoti šį paprastą įrenginį  (1)

Gatvėse dažnai pastebime iškabintus plakatus, prašančius padėti surasti pabėgusį šunelį. Jų gausa liūdina gyvūnų mylėtojus, ypač dėl to, kad dingę gyvūnai retai sugrįžta namo. Nuo tokio nelaimingo išsiskyrimo įmanoma apsisaugoti: negalima augintinių į lauką išleisti vienų, visada, ypač kai aplinkui yra kitų gyvūnų, reikia naudotis pavadėliu, ant antkaklio reikėtų prisegti šeimininko kontaktus. Dar geriau - naudotis specialiai tam sukurtu GPS sekimo įtaisu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GPS siųstuvai įprastai naudojami bandant apsisaugoti nuo vagysčių. Jie slepiami automobiliuose tam, kad nusikaltimo atveju juos būtų galima susekti. Taip iš tikrųjų buvo atgauta ne viena transporto priemonė, jei veikiama pakankamai greitai. Pasirodo, yra ir specialiai naminiams gyvūnams sukurtų GPS sekimo prietaisų.

DMDG yra sukurtas taip, kad patogiai laikytųsi ant antkaklio. Jis, priešingai nei kiti GPS siųstuvai, nesvyruoja į šalis ir neerzina šuns ar katės. DMDG siųstuvas veikia naudodamas SIM kirtelę, kuri leidžia įrenginiui siųsti duomenis iš šeimininko telefoną.

DMDG siųstuvas yra atsparus vadeniui bei dulkėms, todėl nieko nenutiks, net jei gyvūnas nuspręs pažaisti purve. Jis yra labai lengvas ir patvarus, tinka ir mažesniems gyvūnams. Įrenginys pasižymi ir žaismingu dizainu, kad ant antkaklio neatrodytų per daug keistai.

Veikimo principas yra pakankamai paprastas. Jums reikės į įrenginį įstatyti SIM kortelę, kurios sąskaita nebūtų tuščia. Į išmanųjį telefoną reikia parsisiųsti programėlę ir suvesti įrenginio duomenis. Tuomet galėsite stebėti, kur juda gyvūnas, ir, jei jis netyčia pabėgtų, nesunkiai jį surasite.

Įrenginys turi 500mAh bateriją, kurios budėjimo režimu pakanka 150 valandų. Jei aktyviai naudojate siųstuvą, baterija išseks greičiau. Galite nustatyti saugias ribas, kurias peržengus iš karto gausite pranešimą, ar peržiūrėti, kokiu maršrutu gyvūnas vaikščiojo. Vieta nustatoma 10 metrų tikslumu, todėl pabėgusį augintinį tikrai pavyks surasti.

GPS sekimo įtaisai šiais laikais yra labai populiarūs. Juos atsargumo dėlei naudoja dviratininkai, automobilių savininkai ir įvairių gyvūnų šeimininkai. Tai - paprastas būdas išvengti skausmingo išsiskyrimo su mylimu draugu. DMDG įtaisas šiuo metu kainuoja kiek daugiau nei 37 eurus ir į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)