Kaip per 100 metų pasikeitė vyrai: skirtumai daug didesni, nei galvojate

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-05-26 15:34
Jei per dešimtmetį įvyksta 3-5 punktų IQ "infliacija" tai reiškia, kad dabar po 10 dekadų (100 metų) esame 3*10-14 ir 5*10-14 bent 16-36 punktais aukštenio IQ. Dėl vyrų sumoteriškėjimo pavadinime parašė, o info apie tai jokio nebent, kad dianamometro nepaspaudžia mokinukai šiaIs laikais, kažkada bandžiau pritūko skalėje skaičių po trečio bandymo pavargo ranka tai jau skalė pradėjo rodyti. Iš kitos pusės vyrai tikrai sumoteriškėjo, atsirado daugiau emocionalių, visokio pauko verktinių ir tt., anksčiau vyrai sunkiai dirbo, gerdavo samgoną, mušdavo savo bobas ir buvo BBD ant visko.
lindemann 2017-05-26 16:49
Dėl IQ tai neaiškiai mintis išreikšta, norėta parašyti, jog anksčiau žmonės buvo protingesni, nors gaunasi atvirščiai (bahuriux išreikšta formulė). Šiaip pasižiūrėjus senų filmų arba dokumentikos atrodo, jog tikrai žmonės (vakarų šalių) buvo kažkiek protingesni, bet visgi didžioji dalis pasiduodavo masinėms psichozėms (valdžios rėžimų propagandoms, religiniams įsitikinimams ir pan.). Šiuo metu kažkiek mažesnė dalis yra įtakota šių veiksnių, tačiau jas keičia kitos- socialiniai tinklai, atbukinta vartojimo ir pop kultūra. Vaizdas toks, jog vakarai (Š.Amerika ir Europa) bendrai paėmus bukėja, palyginus su visu likusiu pasauliu.
UTF16 2017-05-26 18:00
Autorė bando įteigti, kad čia neva dar vienas trūkumas. Pilnaverte asmenybe matyt gali būti tik brutalus laukinis, jokia moteris jam negali prilygti. Sunku tik apsispręsti, ką labiau žemina toks teiginys – vyrus ar moteris.
Kyborg 2017-05-26 18:37
Na tikrai sunku, ypač turint omenyje, kad šis teiginys užkliuvo netradicinės orientacijos asmeniui. Vyru ar moterim save laikai?
SaMaras 2017-05-26 22:29
Statistikos nepateiksiu, bet, įtariu, kad paėmus bet kurį mūsų eros šimtmetį būtų galima pamatyti panašius dėsningumus. Gyvenimas gerėja individai auga ir stambėja. Mažėja fizinės jėgos poreikis- raumenų masė mažėja, riebalinis sluoksnis storėja. Intelektas na sakyčiau sąlyginis dalykas kurio nepamatuosi.. kuis protingesnis, tas kuris rubiko kuba surenka per kelias sekundes ar tas kuris sprendžia dif lygtis? jei moka tik kažką atlikti.. o jei moka pusėtinai bet daug dalykų? Reakcijos laikas irgi sąlyginis dalykas, kai tu esi lauke prieš mešką geriau priimti ne patį geriausią sprendimą, bet jį priimti ir pradėti veikti kad išvengti mirties, o tarkim rašant programą jei sugaiši papildomo laiko kažkokioms numanomoms problemoms ar sunkiai įmanomoms situacijoms, bet jas įvertinsi tada išloši... ir kas geriau? Nesakyčiau kad mes labai progresuojam ar regresuojam, tiesiog prisitaikom. Viduramžiais vyrams verkti buvo norma (buvo straipsnis ten apie kažkokių karalių susitikimą, kur apsikabinę žliumbė ir pan) ir nebuvo jie moteriški, nes tai buvo vyriška, šiuo metu jau pasirodo jei neesi testosteronu besitaškanti beždžionė tai tipo esi mažiau vyriškas.. na gal.. čia jau požiūrio reikalas..
kukulis4 2017-05-27 00:13
Gamtai nepasipriesinsi. Gali buti koks nori protingas, intelektualus, perspektyvus, bet jei neturesi stipriai isreikstu vyrisku bruozu, moteru (pateliu) ratas, kuris tavim domesis, bus labai ir labai mazas, dazniausiai atitinkamai apribotas moterisku bruozu stokojanciais egzemplioriais. Ir nors sendien visapusiska gerove uztikrina gerai veikiancios smegenys, o ne plaukuota krutine, plaukuota krutine ir rustus snukis vis dar yra didelis privalumas kalbant apie galimybes rinktis is didesnio pateliu rato. cia tik suprimityvintas visako reziume, o apie vyru vyriskuma, kaip ir apie moteru moteriskuma, turbut, galima tukstanti knygu rasti, ir dar kita tukstanti parasyti...
UTF16 2017-05-27 11:49
Šiaip jau straipsnyje minimas intelekto koeficiento testas buvo sugalvotas prieš šimtą metų mažų vaikų mokymosi gebėjimams ir protiniams sutrikimams tikrinti, kad paskui juos būtų galima efektyviau mokyti. Vėliau jis labai išpopuliarėjo ir tarp suaugusiųjų, nors tai nebuvo tokia jo paskirtis. Būtų tikrai šaunu, jei tokį sudėtingą dalyką kaip intelektas būtų galima apibūdinti vienu skaičiuku. Žmonės tam labai imlūs, nes įsigilinti į konkrečią temą yra žymiai sunkiau.