Iki šiol to negalėjo paaiškinti nei standartinė kvantinė fizika, nei reliatyvumo teorija: štai kas darosi su Visata

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ketleris 2017-05-30 15:39
Atvirame kosmose iššovus kulką ji kartais ne amžinai skries jeigu į nieką neatsitrenks dėl trinties nebuvimo? Tas pats būtų ir su visata po didžiojo sprogimo.
Niemand 2017-05-30 17:06
. Didysis sprogimas - ne klasikinis sprogimas, jį "varo" ne slėgis, o erdvės plėtimasis, kurį savo ruožtu "varo" bet kokia energijos forma, įskaitant elektromagnetinę energiją, vakuumo energiją ir įprastą materiją (tik skirtingos energijos formos "skirtingu greičiu plečia").
vanduo4 2017-05-31 03:20
Toks klausimas. - "Visata plečiasi" - ką tai reiškia? Gal viskas aplinkui mus plečiasi? Tai ir saulės sistema didėja ir mes tolstame uo saulės? Ar čia tik didesnės struktūros juda viena kitos atžvilgiu? Tokiu atveju visai įmanoma jog mūsų stebimas plėtimasis tėra tik iliuzija. - Ar apskritai yra nustatyta plėtimosi kryptis ar tiesiog viskas aplinkui plečiasi kaip pyragas įdėjus mielių? P.s. Kodėl planuojamas mūsų galatikos susidūrimas su mums artimiausia galaktika jeigu viskas plečiasi? Gal čia susikerta plėtimosi trajektorijos?
Niemand 2017-05-31 12:02
- Reiškia, kad kiekvienas metras ilgėja. Saulės sistemos mastais plėtimasis nepastebimas, net mūsų galaktikos mastais nepastebimas, nes mastai per maži: jei vienas metras per šimtmetį "pailgėja" per vieną atomo skersmenį, reikia milžiniškų atstumų, kad tą pailgėjimą užfiksuoti. Erdvės plėtimasis įtakos orbitai neturi, orbitos parametrus apsprendžia momento tvermės dėsnis, atsiradus "papildomam atstumui" orbita "pati susireguliuoja", kad nepažeistų šio dėsnio. - Kaip pyragas. - Nes Andromeda mūsų atžvilgiu juda daug daug greičiau nei erdvė plečiasi tokiais masteliais.
Myslius 2017-05-31 22:58
Čia šiek tiek pataisysiu. Tikrai nėra "daug daug greičiau". Šiaip tai būtų tik apie 2 kartus greičiau (kas kosmologiniais mąsteliais mastant, kur dominuoja eilės o ne kartai, tai ne tiek ir "daug daug"). Na čia iš kart daug kam gali kilti klausimas, o jei atstumas būtų du kartus didesnis tai taip ir nesusijungtų? Deje, ne, čia dominuoja kitas efektas: viewtopic.php?p=341207#p341207 Kas dėl DE, tai laikausi nuomonės kad dideliais atstumais šviesa keliauja shortcut'u laiko dimensija, nes jai yra trumpesnis atstumas per laiko dimensiją nei vien tik erdve keliauti.