Sunkiai įsivaizduojami Rusijos vairuotojų vargai: magistralėje klimpsta net sunkvežimiai, apie lengvuosius nėra net kalbos (Video)  (4)

Sankt Peterburgo, Leningrado srities ir Karelijos gyventojai dėl pavasarinio atodrėkio negalėjo įveikti valstybinės reikšmės kelio A-121 „Sortavala“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši federalinė magistralė prasideda ties Sankt Peterburgo aplinkkeliu, nuo kurio į šiaurę eina per Vsevoložsko ir Priozersko rajonus Leningrado srityje, o toliau – į šiaurės vakarus palei Ladogos ežero pakrantę Karelijos respublikoje.

Mokamame kelyje – purvynas

Tuo pat metu A-121 laikomas vienu blogiausių kelių visame regione.

Kaip praneša medialeaks.ru, iškart po pirmojo atodrėkio, balandžio 9 dieną nepravažiuojamuose šios magistralės purvynuose klimpo tiek lengvieji automobiliai, tiek vilkikai.

Internete greitai pradėjo plisti šios problematiškos situacijos vaizdo įrašai.

Vieno iš siužetų autorius, Antonas Archipovas atkreipė dėmesį, kad sunkvežimių vairuotojams tenka mokėti už važiavimą A-121 keliu.

Kadangi oficialiai A-121 yra federalinis kelias, įveikti jame vieną kilometrą kainuoja 1 rublį 53 kapeikas (maždaug 3 euro centus).

Kaltina vilkikų vairuotojus

Federalinė kelių priežiūros agentūra savo tinklapyje skelbia, kad 151-ame magistralės A-121 kilometre buvo pažeistas gruntas. Kaltininkais įvardinami vilkikų vairuotojai, kurie nesilaikė maksimalaus svorio ribojimų.

Kelininkai priminė, kad kovą įvesti svorio apribojimai krovininiam transportui buvo šešios tonos ašiai, jei priekaba ar furgonas turi vieną ašį, penkios tonos ašiai, jei priekaba dviejų ašių ir keturios – jei trijų.

Apie apribojimus vairuotojai buvo įspėti, o keliuose taip pat pastatyti papildomi ženklai.

Į problematišką magistralės ruožą kelininkai balandžio 10 dieną išsiuntė savo techniką, kuri sutvarkė bekele virtusią dangą.

Kelių priežiūros agentūros atstovai patikino, kad tai yra vienintelis neasfaltuotas federalinės magistralės ruožas visoje Leningrado srityje. Taip pat jie skelbė esą 94,9 proc. kelio A-121 dangos atitinka reikalavimus.

Maždaug 21 kilometro purvynu virtusio ruožo nuo Priozersko iki Karelijos respublikos ribos asfaltavimą žadama pradėti dar šiais metais ir baigti iki 2019-ųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(6)
(17)

Komentarai (4)