Peržiūrėkite savo CV ir socialines paskyras: paaiškėjo, kas svarbiausia susidarant pirmąjį įspūdį apie žmogų - tai ne apranga ir net ne bendravimas  ()

Turbūt kiekvienam puikiai žinoma, kaip sunku padaryti gerą pirmąjį įspūdį apie save. Tam gali padėti stilingi drabužiai, laiku pasakyti taiklūs juokeliai, mandagumas ir kiti dalykėliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, pasirodo, yra ir kitas aspektas, kuris daro mus patraukliais arba ne.

Mokslininkai iš Anglijoje esančio Jorko universiteto tikina, kad pirmajam įspūdžiui didesnę įtaką turi jūsų veido bruožai, o ne apranga, rašoma CNN.

Mokslininkų tyrime dalyvavo 1000 žmonių. Taigi buvo tiriami lygiai tūkstantis skirtingų veidų. Pastebėtos tendencijos – labai netikėtos. Visi bruožai buvo suskirstyti į tris kategorijas: prieinamumas, jaunatviškumas/patrauklumas ir dominavimas.

Tyrimas parodė, kad pirmajam įspūdžiui susidaryti nereikia nė sekundės.

Taigi jūsų veido forma, tarpas tarp akių, nosis ir kakta apie jus gali pasakyti daug daugiau nei...Jūs patys. Taip, ne jūsų apranga ir bendravimas, o veido bruožai.

Pavyzdžiui, tie veidai, kuriuose matoma šypsena, žmonėms kelia prieinamumo asociacijas. Todėl žmogus mieliau bendraus ir kitais būdais pratęs ryšį su tuo, kuris šypsosi, o ne su tuo, kuris yra susiraukęs.

Patrauklumas buvo siejamas su didelėmis akimis, ryškiu žvilgsniu.

Dominavimas buvo siejamas su antakių linksniu. Ši savybė buvo labiau priskiriama vyrams. 

„Neįtikėtina, kaip kai kurie veido bruožai gali prisidėti prie pirmojo įspūdžio apie žmogų“, - sakė vienas iš Jorko universitete dirbančių tyrėjų Tom Hartley.

Jis taip pat atskleidė, kad tas pats veidas su skirtingomis emocijomis gali sudaryti skirtingą pirmąjį įspūdį.

Deja, Tom Hartley taip pat pripažino, kad pirmasis įspūdis vis dėlto dažnai būna klaidingas.

Taigi, anot tyrimo, labai svarbu, kokias nuotraukas dedame į savo gyvenimo aprašymus, internetą ar ieškodami draugų pažinčių svetainėse.

Taigi išvada būtų paprasta – palankiausią pirmąjį įspūdį padarysite, jeigu šypsositės, plačiai atversite akis ir pakelsite galvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(7)
(15)

Komentarai ()