Svaiginantys E. Musko planai: paskelbė terminą, iki kada Marse atsiras pirmasis milijoną gyventojų turintis miestas  (6)

Milijardierius išradėjas Elonas Muskas tikina, kad iki 2062 metų vadinamojoje Raudonojoje planetoje gali būti sukurtas 1 milijono žmonių populiacijos miestas, skelbia dienraštis “The Independent”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgdamas į pastarasias žinomo fiziko, profesoriaus Stepheno Hawkingo, pastabas, Elonas Muskas pareiškė, kad tam tikru momentu žmonės susidurs su lemtinga diena, išskyrus tuomet, jeigu taps daugiaplanetine rūšimi.

Privačios firmos „SpaceX“ įkūrėjas atviravo, kad pagrindinė priežastis, kodėl jis uždirba didelius pinigus, yra noras, jog jo svajonė taptų realybe.

Nekilnojamo turto magnato teigimu, Marsas būtų puikiausia vieta pirmajai žmonių kolonijai už Žemės ribų: „Marse yra šaltoka, tačiau mes galime jį sušildyti. Ši planeta turi labai naudingą atmosferą, kurią sudaro pagrinde anglies monoksidas su šiek tiek azoto, argono ir keliais kitais mikroelementais, o tai reiškia, kad suspaudę atmosferą, galime čia auginti augalus.“

„Gyventi Marse būtų visai smagu, nes turėtumėme gravitaciją, kuri yra 37 proc. mažesnė nei Žemėje, taigi galėtumėme pakelti sunkius daiktus ir lengviau susisiekti. Šios dvi planetos (Žemė ir Marsas, - red. past.) yra ypač glaudžiai susijusios įvairiais būdais. Tiesą pasakius, jeigu galėtumėme sušildyti Marsą, vėl turėtumėme tvirtą atmosferą ir vandenynus“, - pridūrė milijardierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(55)
(6)
(49)

Komentarai (6)