Turkijos mokyklos atsisako evoliucijos teorijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2017-06-25 08:45
back to the dark ages. O šiaip tai stebina, kad taip greit, valstybė, kuri dideliais žingsniai ėjo link vakarų, dar greičiau nuo jų nusisuko ir žengia į visišką saviizoliaciją.
Arns 2017-06-25 09:33
Kiek neįprasta kaip greitai sukasi, bet nustebinti nėra ko. Ne turkai rinkosi Vakarus, o Turkijos valdžia (kariuomenė). Kaip keistai benuskambėtu, būtent Turkija ilgą laiką bet kokias religijos apraiškas varžė labiau kas galėtu pagalvoti. Tos pačios moterų skarelės, pirmieji jų nešiojimą uždraudė būtent turkai. Tokiomis represinėmis priemonėmis jie judėjo link Vakarų. Užteko kiek sudvejoti ir visuomenė išsilaisvino nusimesdama uždėtus pančius. Gerai ar blogai, pamatysim. Tačiau tokį žingsnį neabejotinai žengti privertė ES. Jos dvejojimai ir dvigubi žaidimai atmušė daugumos provakarietiškų politikų palaikymą. Griuvus jiems, niekas nebe apsaugojo priverstinės sekuliarizacijos krypties. O atgavę laisvę dvasininkai savo raštų ideologiją bando perkelti pirmiausia vaikams.
bahuriux 2017-06-25 13:43
Gerai nes dabar jų tikrai niekas nepriims į ES.
Shioks 2017-06-25 14:12
Europa realiai ir nesiruose Turku priimti i ES, o Turkija ir nenorejo i ta ES, nes reikalavimu kartele yra labai auksta, kas lemtu Turkijos kaip valstybes nuosmuki jei jie butu igyvendinti, turkai paprastu savo valstybes kontrole, isaugtu revoliucines nuotaikos.
UTF16 2017-06-25 16:01
Turkija pateikė prašymą stoti į ES jau prieš 30 metų, tai norėjo, vadinasi. Jei per 30 metų derybos ėjosi sunkiai, tai iš esmės dėl dviejų didžiausių ES narių, o ne visos ES. Nestabili, nesaugi ir religinio fanatizmo pritvinkusi Turkija tikrai nenaudinga niekam. Kas jau yra padaryta ir tęsiama, tai visokios dvišalės ekonominės sutartys. Formaliai Turkijos teisė apskritai nesuderinama su ES, tai apie jokį priėmimą kol kas kalbėti negalima, o dėl šių metų įvykių Turkijoje derybos išvis sustojo.
Rukis 2017-06-25 16:52
Religinis fanatizmas. Sumautas žmonijos vėžys. RIP sveikam protui Turkijoje. Naujoji Islamo Valstybė kuriasi, tik įdomu kaip jau suvakarėjęs jaunimas reaguos į tokias nesąmones.
vazzy 2017-06-26 21:52
Jaunimas jau parodė savo pažiūras per pučą. turėjo realią progą nuverst diktatorių kol jis dar nespėjo įleist šaknų, o kas dabar dedas tai jau yra islamiškų šalių tradicijos.
Evil Goku 2017-06-26 22:47
Šūdas ten buvo, o ne pučas. Arba jis buvo desperatiškas mėginimas griebtis šiaudo, arba tiesiog akcija dar labiau sustiprinti Erdogano pozicijas. Dauguma jaunimo pasisako už laisvą ir pasaulietišką Turkiją, tačiau kaimai nubalsuoja už religiją ir "tradicijas". Gailai, kad tik nemažai emigrantų pasisako už islamiškesnę Turkiją, nors patys iš jos persikėlė į liberaliuosius vakarus.
Rukis 2017-06-27 15:34
Tokius ismališkos kultūros sergėtojus reikia deportuoti lauk iš ES.