Koks yra Kim Džongunas? Šiaurės Korėjos diktatorius yra toks pat paslaptingas, kaip ir pavojingas (Video)  (3)

Šiaurės Korėja kelia pasaulinę grėsmę. Uždara valstybė mėgsta grasinti kariniais veiksmais ir nuolat testuoja naujus ginklus. Kim Džongunas, dabartinis lyderis, yra gana paslaptingas ir apie jį žinoma ne daug. Tačiau kai kurie jo charakterio bruožai visgi išplaukia į viešumą, kurie leidžia suprasti šią mitais apipintą asmenybę, rašo businessinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kim Džongunas (Kim Jong-un) gimė 1984, tačiau neaišku, kokį mėnesį. Šiaurės Korėjoje, aišku, būsimasis valstybės lyderis visos savo vaikystės nepraleido. Jis nuo 1991 ar 1992 metų iki pat 2000 metų gyveno Šveicarijoje - bent jau taip manoma. 1998-2000 metais, jis prisidengęs kitu vardu lankė vieną mokyklą netoli Berno. Buvo teigiama, kad jis - vieno iš Šiaurės Korėjos diplomatų sūnus. Tačiau pats jis dažnai girdavosi esąs paties lyderio vaikas.

Mokykloje Džongunas politika nesidomėjo visiškai, nors sakė turįs politinių ambicijų. Mokėsi prastai, dažnai praleidinėjo pamokas, buvo pakankamai drovus. Labai žavėjosi krepšiniu, ypač NBA. Ir pats nemažai sportavo. Oficialių duomenų apie Džonguno mokslus Šveicarijoje nėra, tačiau Šiaurės Korėjos diplomato sūnus ten mokėsi oficialiai, o veidų atpažinimo specialistai patvirtino, kad tai - tas pats žmogus.

Kai 2011 metais mirė Kim Džongilas, ekspertai manė, kad jį pakeis Jang Song-thaek - labiau patyręs Kim Džonguno tetos vyras. Visgi, valdžia atiteko Džongunui, o 2013 metais Song-thaek buvo nužudytas už išdavystę.

Kim Džongunas tęsia savo tėvo politiką, skatindamas izoliaciją, balistinių ir branduolinių ginklų gamybą. Bet koks jis iš tikrųjų?

Prabangos mėgėjas. Jam tapus valstybės lyderiu, šalies išlaidos prabangos prekėms išaugo nuo 300 iki daugiau nei 640 milijonų dolerių per metus. Jam priklauso kelios rezidencijos, tačiau Ryongsongo rezidencijoje jis praleidžia daugiausia laiko. Ji turi prabangų 1000 vietų kino teatrą, kuriame Džongunas mėgsta žiūrėti tokius filmus kaip „Godzila“. Dennisas Rodmanas teigia, kad Džongunas kartais pasimėgauja ir poilsiu nedidelėje saloje, į kurią plaukia prabangia jachta. Kol valstybėje didžiulis skurdas ir maisto trūkumo problema, Džongunas mėgaujasi vynais, prabangiais valgiais (kartais ir greitu maistu), „Mercedes-Benz“ limuzinu ir kitais turtingų žmonių gyvenimo atributais.

Kim Džongunas juokiasi stebėdamas raketų bandymus

Šiaurės Korėjos lyderis garsėja savo polinkiu krepšiniui. Manoma, kad būtent dėl to jis ir sukaupė didžiulę sportbačių kolekciją ir susidraugavo su buvusiu NBA krepšininku Rodmanu.

Ri Sol-ju - šokėja, Kim Džonguno žmona. Ji net keletą kartų buvo dingusi iš viešojo gyvenimo, todėl buvo spėliojama, kad jai kažkas nutiko. Visgi, dabar manoma, kad ji paprasčiausiai buvo nėščia - Kim Džongunas tikriausiai turi porą vaikų. Jie viešumoje niekada nepasirodo - spėliojama, kad galbūt jie bus slepiami, kad kaip ir tėvas vėliau galėtų mokytis užsienyje ir nebūtų atpažinti. Tiesa, šiais laikais toks triukas būtų kur kas sunkesnis.

Kim Džongunas lobsta iš narkotikų prekybos, pinigų plovimo, kontrabandos, prekybos vergais ir net elektroninių įsilaužimų į bankų sistemas. Didelė dalis Šiaurės Korėjos pajamų yra skiriama karinei galiai palaikyti, todėl gyventojų gerbūviui kurti lieka tikrai nedaug. Visgi, tai nesustabdo Džonguno nuo ekstrevagantiškų projektų. Jis įsakė pastatyti Masikryongo slidinėjimo kurortą turistams. Kurių, žinoma, yra visai nedaug, todėl vieta yra labai nuostolinga.

Šiaurės Korėjos slidinėjimo kurorto pristatymas

Kim Džongunas turi žalingų įpročių. Teigiama, kad vakarienės metu jis dažnai padaugina vyno, o per nacionalinės televizijos žinias jis dažnai matomas rūkantis. 

Galiausiai, Vikipedija neturi Kim Džonguno nuotraukų. Tuo sunku patikėti, bet per visą šį laiką didžiausiai internetinei enciklopedijai, pildomai daugybės entuziastų, nepavyko surasti nors vienos Šiaurės Korėjos lyderio nuotraukos, kurios nesaugotų autorinės teisės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(7)
(12)

Komentarai (3)