Klausimas į kurį atsakymo neturi ir dažnas amerikietis: kodėl Amerikos kariškių uniformos paženklintos atvirkščia šalies vėliava?  (7)

Žiūrint filmus ar matant amerikiečių karių nuotraukas, tikriausiai ne kartą teko atkreipti dėmesį, jog ant dešinio peties prisiūta JAV vėliava yra atvirkščia. Tas pats ir ant karinės technikos, pavyzdžiui karinių orlaivių – ant jų dešiniojo borto šalies vėliava taip pat atvirkščia. Ar kada paklausėte savęs, kokia tokio keisto reiškinio priežastis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesvarbu kokia kryptimi pakabinsite absoliučios daugumos pasaulio šalių vėliavą. Jei tik nepakabinsite jos aukštyn kojomis, bėdos nebus, nes jos - simetriškos. Tuo tarpu JAV vėliava, šiuo požiūriu yra išimtis.

Tamsiai mėlynas stačiakampis su žvaigždutėmis, simbolizuojančiomis valstijas, yra laikomas svarbiausia ir didžiausios pagarbos reikalaujančia JAV vėliavos dalimi.

Dėl šios priežasties siekiama, kad minėtoji vėliavos dalis visada būtų aukščiausiame taške, nepaisant to kur vėliava kabinama ar atvaizduojama kitais būdais.

Taigi, JAV kariškiai – ne išimtis. Ant jų uniformų ar technikos vaizduojamos vėliavos mėlynas stačiakampis visada atgręžtas į priekį ir yra aukščiausiame taške.

Beje, stengiamasi, šio principo būtų laikomasi visur. Jei pastebėjote, net per Olimpiados atidarymo šventę amerikiečiai savo vėliavą neša ne vertikaliai, kaip kitų šalių atstovai, o pasvirą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(16)
(49)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: