Rusai ne mažesni vandalai nei džihadistai: UNESCO vertybes išraižė užrašais tarsi lauko tualetą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Denis_LT 2017-07-04 13:03
Padejau verta skaityti, bet nedelto jog tai turi liautis, o del to jog rusams nesvarbu unesco ar ne unesco, etiketo 0
kiesza 2017-07-04 16:31
Palikinėt informaciją inicialus yra blogas įprotis, nesvarbu ką tai medis girioje, ar piramidė Egipte. Žinoma tai geriau nei, kad arabai susprogdina.. o rusai tikrai nevertina paveldo, labiausiai gaila Rytprūsių pilių, kurios netik neatstaitnėjamos, bet ir nesaugoma..
Patrimpas 2017-07-04 17:06
Tai jau tikrai. Čia jie ką, tipo kaip ant Reikstago norėjo pasižimėt? Dėl Rytprūsių, tai tikrai liūdnas reikalas. Ten ne jų kultūra, ne jų architektūra, kas ne sava, tą galima griauti, kad neliktų nė pėtsako , laukiniai. Nors yra tokių, kurie rėkia, kad čia "iskono ruskije zemli". Kaikurie viduramžių statiniai stovi kariniuose poligonuose ir naudojami kaip taikiniai artilerijai. Ką jau kalbėt apie Karaliaučiaus pilį, kurią susprogdino jau seniai praėjus karui ir pastatė kažkokią sovietinę nesamonę.
Arns 2017-07-05 09:31
Labai jau lengvai viską nurašai rusams užuot žiūrėjęs į laikmetį. Tuomet niekam nerūpėjo joks paveldas. Sąjungininkai be skrupulų, tiesiog iš keršto, sunaikino Drezdeno senamestį, amerikiečiai rengėsi su atomine sunaikinti istorinį Kiotą (galima sakyti dėl oro, buvo pakeisti planai ir numesta ant Nagasakio)... Žvelgiant dar seniau, patys šeimininkai modernizuodavo net renesansinius ar gotikinius statinius pagal esamas madas ir patogumus. Nebuvo visuotinio supratimo, kokia nauda išlaikyti atgyvenusius pastatus ar senai paliktas griuvenas. UNESCO saugomos architektūros sąrašas atsirado tik praeito amžiaus aštuntam dešimtmetyje. Tikint wiki, pirmą kartą pasaulis rimtai paveldu susirūpino tik šeštame dešimtmetyje, kai Egipte statant Asuano užtvanką, pagal planą turėjo būti paliktos užliejimui senojo Egipto paveldas: Denduro, Debodo ir t.t senosios šventyklos. Tokia realybė. Toks koks dabar yra turizmas gyvuoja vos apie 50 metų. Iki tol niekam nerūpėjo kokio senumo pastatas ar kokia jo istorinė vertė.