Rytų Europa - kaip „šiukšliadėžė“? Tyrimas parodė, kuo iš tikro skiriasi identiško vardo ir pakuotės prekės Vakarų ir Rytų Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-07-04 10:34
46 metų moteris visuomet būdama užsienyje nusiperka „Nutella“ šokoladinio kremo, nors šis užsienyje ir yra brangesnis. Kokia kaina tokia ir sudėtis. Nors ne visada. Rytuose kai kurie verslininkai mėgsta pažaisti tokių mastymu. Ir šlamštą parduoda už didelę kaina, nes žmonės galvoja, kad tai geresnis produktas. Bet gamintojas žino, kad rytai skurdesni ir nori pigiau, todėl gamina pigiau, o platintojas pasirenka galutine kainą. „Nors kaina yra didesnė, tikrai verta, nes ten daugiau kakavos“, – sakė ji. Gal, bet yra daug asmenų, kurie ir su dabartine kainą neįperka. Ir tik dabar pradeda vyrauti mastymas, kad geriau brangesnis, bet geresnis. Neseniai buvo mastymas, kuo pigesnis tuo geriau, kokybė nesvarbu. Todėl užtruksime, kol viskas pereis į mastymą "Kokybė svarbiau".
Sebastianas 2017-07-04 12:07
Čekija ar tai Bulgarija kiek pamenu buvo padavusi Jacobs įmonę į teismą, kad kava pas juos skiriasi nuo kavos Vokietijoje. Tai kiek pamenu Jacobso atsakymas buvo toks: kai pradėsit mokėti 15 eurų už 500 g kavos, tada bus tokia pati kokybė. Aišku, tai buvo prieš gal tris - keturis metus.
amas 2017-07-04 15:56
Tai kad ne tik rytų ir vakarų europoj prekių kokybė skiriasi. Palyginus Vokietiją ir JK skirtumai tiesiog akyvaizdus. Gal dėlto, kad anglijoj sueis beveik viskas ką tik sugalvosi parduot, jei dar gražiau įpakuosi, arba išbėdos dar supakuoti galima įpatingai mažais kiekiais ir pateikti į vieno svaro parduotuves, kurių betkokiam miestelyje pagrindinėj gatvėj bent penkios. Tai galima ir zuikio spirus kaip saldainius prastumt. Bet pagrindinė mintis tai viską ir kainą ir kokybė nustato pirkėjas. Tad ten kur jie reiklesni tai ir kokybė geresnė. Kur nori nusiprikti akciją, tai gali parduot brangiai ir kakučius, juk svarbi akcija ir nuolaidos dydis.
- 2017-07-05 14:35
Man svarbiau būtų, jei prekinis ženklas rodytų, jog kokybė yra ta pati - Nutella Vokietijoje būtų tokia pat, kaip Lietuvoje ir etc. T.y. drausti tuo pat prekiniu ženklu žymėti skirtingos kokybės produktus.
Evil Goku 2017-07-05 17:28
Lietuvoje vis dar kana svarbiau už kokybę. Prismoje nemažai prekių buvo tokios pat kaip Suomijoje, tačiau Prisma bankrutavo. Lenkijoje pigiausių prekių kokybė atitinka kaina, tačiau lietuviai maišais perka tokias prekes.
Arthuras 2017-07-06 15:32
Nieko blogo nematau, jog yra pasirinkimas. Tik produkto "markė ir modelis" turi būti unikalus - negali būti ta pati prekė su skirtinga sudėtimi.
Taspac 2017-07-06 20:21
Čia yra konkretus apipisinėjimas. Ir kova su tuo yra viešumas. Jei žmonės žinotų, kokie prekiniai ženklai tai daro, tai tų ženklų kūrėjai turėtų kuo rizikuoti - sunkiai atstatoma reputacija.