Neįtikėtinas pasiekimas - kinų mokslininkai pirmą kartą teleportavo fotoną iš laboratorijos į Žemės orbitą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2017-07-12 12:03
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... s-i-orbita Ir pavadinimas tikslesnis, ir įdomiau skaityt buvo. EDIT: pavadinimą redagavot bent jau. Sveikintina.
T 2017-07-12 17:21
Šiaip nelabai gaudausi kas tie fotonai ir t. t. bet esu girdėjęs , kas jie keičia savo būseną nepriklausomai kokiu atstumu yra vienas nuo kito ir labai greitai, net greičiau jei tą informaciją nuneštu šviesa. Manau norint susisiekti su kitų planetų gyventojais reikėtu jieškoti ne jų radijo signalų, o tyrinėti sritis kurios juda ar perduoda informaciją griečiau nei šviesa. Kiek žinau, šviesa, šiluma ir žinoma radijo bangos labai greitai išsisklaido ir jas labai sunku užregistruoti.
Niemand 2017-07-12 19:26
Kalbos klaidingos, informacija šiuo būdu neperduodama, nes negali pakeisti fotono būsenos į tavo pageidaujamą ir tokiu būdu pakeisti į pageidaujamą kažkur kitur esančio susieto fotono būseną. Gali tik į atsitiktinę būseną pakeisti, bet taip jokios info neperduosi.
HardAxe 2017-07-13 09:45
jeigu gali rinktis kada pakeisti busena, tada gali sifruoti informacija laiko intervalais tarp keitimu?
Niemand 2017-07-13 11:18
Kvantinės būsenos neįmanoma stebėti nuolat, ją galima pamatuoti tik tam tikru konkrečiu momentu, t.y. nepavyks stebėti intervalų. Čia neįskaitant to, kad stebėjimas savaime pakeičia būseną ir sugriauna susietumą, paskui kita pusė gali keist nekeitusi, jau niekas nebepasikeis.
nzn 2017-07-13 15:18
Įdomu kaip tą susietą fotoną perneša? Juk tai sklindančios šviesos bangos kvantas. Kaip gabalą šviesos paima ir jį nugabena? Ir tas gabals šviesos turi judėti šviesos greičiu, kitaip išnyktų. Ir kaip tas šviesos kvantas atskirai egzistuoja gabenamas be pačios šviesos bangos?