Vargu ar atspėsite ant ko viduryje jūros stovi šis žvejys (Video)  ()

Pasaulį apskriejo video siužetas, kuriame matomas Irano žvejys ir keistas jo elgesys. Staiga peršokęs per laivo bortą atrodė, jog žvejys ims plaukti, bet netikėtai viduryje jūros jis atsistojo ant kieto pagrindo ir net ėmė vaikščioti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo pavyzdžiu netrukus pasekė antras žvejys. Pasirodo jie užsiropštė ant pro šalį plaukusio bangininio ryklio nugaros. Tai didžiausia pasaulio žuvis, kurios ilgis gali siekti daugiau nei 13 metrų.

Skirtingai nei kitų rūšių rykliai, šis žmonėms nepavojingas, nes nėra grobuonis, o minta zooplanktonu košdamas vandenį.

Vis dėlto, bangininių ryklių populiacija pasaulyje smarkiai mažėja. Per pastaruosius dešimtmečius pasaulinė bangininių ryklių populiacija sumažėjo perpus, o dabar ši rūšis yra įtraukta į nykstančių gyvūnų sąrašą.

Kita vertus, galima pasidžiaugti visuomenes sąmoningumu. Kai žvejai paviešino savo žygdarbį socialiniuose tinkluose, visuomenes reakcijų jų atžvilgiu buvo negailestinga. Daugelis tai palaikė gyvūno kankinimu. Tiesą pasakius, būtent taip ir yra. Biologų teigimu, šis elgesys galėjo pažeisti jautrų išorinį apsauginį ryklio odos sluoksnį, bei sutrikdyti natūralią gyvūno elgseną.

Todėl nemažai socialinių tinklų komentatorių siūlė rinktis sau lygiavertį varžovą skatindami žvejus parodyti tikrą drąsą ir pabandyti atkartoti šį siužetą su didžiuoju baltuoju rykliu, išpopuliarinto Spelbiergo filmo „Jaws”.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(12)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: