Ar iranietiškas super betonas atlaikytų aviacinių bombų sprogimus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2012-03-07 19:54
Nesuprantu tokiu straipsniu, atrodo apie gera raso, bet nesusilaike ir vel irana kaip gresme pasauliui nusviete. "|ranas - kiaule, perstipru betona turi, tai amrikiecio dantis nebeikanda, tai daba nebegales pasaulio apgint", WTF? Tvirta betona jau seniai visi israde, toliau tobulina ir naudoja ypac super tiltu statyboj ir daingoraizius statant, bei daug kur kitur.
kiesza 2012-03-07 20:12
Tikrai Iranas piešiamas it paskutinis žulikas ir tokie Irano užsipuolimai prasidėjo šiam apribojus naftos pardavimą vakarams. Kas keisčiausia, kad tie naivuoliai vakariečiai mėgina absurdiškomis sąlygomis priversti Iraną atsukti naftos kraneli Europai, rengdami tariamų bunkerių sprogdinimą, tada tikrai sėsim ant arklių
Arns 2012-03-07 20:19
priešingai, vakarai nusprendė Iraną pagazdinti ir priėmė nutartį nepirkti iš jo naftos. Tik aišku ne visos šalys to laikėsi, bet pats Iranas atsilygino špyga pabandžiusiems abiems pusėms geriems, tad tie ir liko it musę kandę, be naftos ir su pabrangusia viso pasaulio nafta.
edgarasl 2012-03-07 21:21
Tokie dalykai šiaip sau nevyksta. Gudrus žingsnis užsukti irano naftos kranelį. Turbūt visi suprantam, kad kai kuriems yra naudinga pabrangusi nafta... Bet čia jau ne į temą
Arns 2012-03-07 23:40
tame ir esmė, kad brangstanti nafta labiausiai kenkia ją branginantiems. ES ir JAV pačios sumąstė kad reikia pakrutinti širšių lizdą, o tuo tarpu sočiai naftos turinčios valstybės gali pradėti planuoti kur dės papildomus milijardus dėka vakarų erzelio.
bahuriux 2012-03-08 00:18
I tema: „The Economist“ atskleidžia, kaip Irano betono maišytojai „pagerina“ savąjį betoną: įberia kvarco pudros ir specialių (pvz., polipropileno) plaušų. Šie ingredientai sutvirtina betoną taip, jog šis gali atlaikyti didesnį slėgį ir intensyvesnius žemės virpesius. Nu tai cia gi kompozicine medziaga ir beveik toki pat betona jau naudoja ir LT statybininkai, kai lieja sildomas grindis, tik smelis nera smulkintas. Tokio betono neina sudauzyti lengvai, ar grezti, jei reikia paskui padaryti skyle buna sunku. Dar zinau kad malta smeli naudoja beveik visuose plyteliu klijuose.
Swift RR 2012-03-08 15:40
Iranas tas tvirto betono paslaptis pavogė iš eldorado, ar iš egipto piramiždių statytojų-ufonautų