Kaip D. Trumpas kovoja su „Kinijos apgaule“: paviešinti dokumentai atskleidžia, kokios keistenybės darosi JAV viduje  (18)

Elektroniniai laiškai rodo, kad Žemės ūkio departamento natūralių išteklių išsaugojimo tarnybai nurodoma vietoje frazės „klimato kaita“ naudoti „orų ekstremumai“
Toks nurodymas randamas tarnybiniame departamento darbuotojų susirašinėjime, su kuriuo susipažino Guardian.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-09 Kaip D. Trumpas kovoja su „Kinijos apgaule“: paviešinti dokumentai atskleidžia, kokios keistenybės darosi JAV viduje  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumentuose nurodoma frazę „klimato kaita“ pakeisti posakiu „esktremalios oro sąlygos“. Taip pat draudžiamos frazės „šiltnamio efektą sukeliančios dujos“ ir „anglies pašalinimas“.

Leidinio duomenimis, nauja terminologija įvesta netrukus po JAV prezidento D. Trumpo inauguracijos 2017 metų sausio mėnesį. Vasarį darbuotojas laiške klausė vieno iš Natūralių išteklių išsaugojimo tarnybos vadovo, kokius terminus naudoti būtų „korektiška“.

Kaip pažymi Guardian, Trumpas ne kartą abejojo globalaus atšilimo koncepcija, vadindamas tai „Kinijos apgaulės dalimi“.

Birželio 1 dieną JAV prezidentas paskelbė, kad Jungtinės Valstijos pasitrauks iš Paryžiaus klimato sutarties, nes ji nenaudinga Vašingtonui.

Paryžiaus susitarimą dėl klimato kaitos 2015 metais pasirašė 194 šalys. Jos susitarė palaipsniui atsisakyti iškastinio kuro ir riboti anglies dvideginio emisiją.

Kovą Trumpas atšaukė ankstesnio prezidento Barako Obamos nurodymus dėl kovos su klimato kaita. Naujajame plane, be viso kito, stimuliuojamas iškastinio kuro naudojimas.



(21)
(6)
(15)

Komentarai (18)