Kaip D. Trumpas kovoja su „Kinijos apgaule“: paviešinti dokumentai atskleidžia, kokios keistenybės darosi JAV viduje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

agentxio 2017-08-09 12:16
Im not impressed
Rukis 2017-08-09 12:26
Elite 2017-08-09 12:44
Klimato atšilimas > Klimato kaita > klimato extremumai > ..... ?? I'm not impressed as well..
HardAxe 2017-08-09 15:05
Earth is just fine. We are fucked up!
M134 2017-08-09 15:56
Bet klausimas prie ko priskiri gyvunus. Prie musu ar prie Zemes?
HardAxe 2017-08-09 16:23
Taigi, kad prie musu... Tiksliau mus galima priskirti prie ju. Ir kuo labiau jie su mumis susije (pagal panasia biologija, gyvenama vieta arba maitinimosi grandine) tuo "sudiniau" jiem sekasi. Isskyrus domestikuotas rusis.
bahuriux 2017-08-09 17:07
Nėra tokio dalyko kaip klimato NEKAITA, klimatas keičiasi nuolatos, nėra jokio pastovumo, nei stabilumo klimatui ir niekada nebuvo, nuo žemės atsiradimo. Tagi klimato kaita nuolatins reiškinys kuris lydi žemė nuo pradžios ir lydės iki galo. PS. jau užkniso su tais gązdinimais klimatu. BBD aš nebijau, o jūs?
immortallt 2017-08-09 17:42
bahuriux, taip, klimato kaita yra normalus reiškinys. Kaip ir pvz CO susiformavimas. O jei aš patalpoje CO padidinsiu tau iki 10% tai irgi neigsi žmogaus įtaką? Niekas ir nebando paneigti natūralių procesų, bet natūralus procesas šiaip ėjo į priešingą pusę, nei žmogaus veiklos sukelta įtaka. Tu vis bandai paneigti žmogaus kaltę, bet toks paprastas ir įdomus faktas, nuo pat trąšų atsiradimo, Anglijoje niekada nenaudojo sieros kaip trąšos, jos trūkumo niekada nebuvo. Iki maždaug 15 metų atgal, kai pradėjo mažinti anglių naudojimą. Šiuo metu beveik visi ūkiai naudoja, nes natūraliai Anglijoje dirvoje yra sieros deficitas. Tai dabar man pasakyk, kad milijonus metų kaupta energija, kurią žmogus išlaisvino per šimtmetį nedaro įtakos mūsų klimatui ir tai neturės pragaištingų pasekmių. Tas pats kas sakyti čia viskas normalu, kai aš tau į kambarį leidžiu anglies monoksidą. Na ramybės dėlei keičiam į anglies dvidegenį, kokių 15%. Just to be sure.
HardAxe 2017-08-09 17:44
mes nuo liepos su kolegom palaikom Triumfa ir laukiam siltesnes vasaros
Shinigami 2017-08-09 18:24
https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event Gyvūnai eina prie gamtos. Jau buvo ne vienas masinis išmirimas, bet gamta vis tiek egzistuoja. O žmogus pakankamai protingas kad taip pat prisitaikytu. Greičiau daugiau žmonių mirs per nauja pasaulini karą, nei dėl klimato kaitos. P.S. kodėl dabar tiek daug straipsnių apie pasaulio pabaiga dėl klimato kaitos?
Arns 2017-08-09 18:45
Vienas dalykas veda prie kito. Nereikia užmiršti, kad planetoje egzistuoja mažiausiai du skirtingi pasauliai. Amerikiečiai, italai, britai, australai, vokiečiai tikrai prisitaikys. Paskaičiuos nuostolius, padidins pylimus, perkels kelis miestus ir bus ok. Bet yra visa Afrika, Pietų Amerika, ta pati tankiai apgyvendinta Azija gyvenanti dykuminguose šilto klimato plotuose. Trūks vandens, bus sunku užsiauginti maisto. Jei žmonės pradės migruoti... jau matėme kai dėl klimato kaitos 4-5 amžiuje Europoje pajudėjo žmonės. Žlugo Romos imperija. Daug civilizuotų kraštų gaivaliojosi dar kelis amžius po to.
Shinigami 2017-08-09 21:49
Aš gyvenu ne Afrikoje. Afrikos problemos afrikiečiams. Migrantai? Čia jau mūsų problema su humanitaristai, bet manau, kad jei susidarys rimta problemą dėl migracijos humanitaristu gali nebelikti. Vis tiek yra daugiau žmonių kuriems labiau rūpės jų problemos, o ne kitu.
bahuriux 2017-08-09 22:00
Prie ko čia CO2 patalpose, kalbame apie klimatą? O į penkemečio vaiko lygio teiginius apie pribezdėtą kambarį nesivarginsiu atsakinėti. Dėl sieros, nu ir OK degino anglis ir buvo OK, o dabar nedegina anglių ir sierros trūksta, kokios problemos jos prideda su kitomis trąšomis. Pas mus dirvoj irgi trūksta visokių mikroelementų, nu ir ką priberi trąšų ir OK. Pats pasitrėšau pievelę su taršomis us mikroelementais, tai dabar užsiknisau nes reikia pjauti 2 kart per savaitę. Jei jūs dar nesuprantat čia dabar madinga pasigauti kokį "baubą baisų" ir varyti per visas medias. Nebūtu CO2 "problemos" būtu terorizmo problema nr1. Mąstykit truputėli kritiškiau, plačiau/giliau. Trumpas arba net Putinas jei norėtu jums sukeltu ledynmetį jau šia vasarą, su keletu branduolinių užtaisų. Net jei kiltu branduolinis karas tarp Indijos ir Pakistano tai vien jų turimos branduolinių ginklų atsargos sukeltu dešimtmečiui mažaji ledynmetį t.lt buvo rašyta. Šaltasis karas neįsivystė į branduolinį 3pk vien dėl šios priežasties, nes rusai turėjo/turi tokį "dooms day" palną sibire susprogdinti didelį kiekį termobranduolinių užtaisų ir taip sukelti super duper mega ledynmetį, dešimtmečiams, ar net šimtmečiams, garantuotai mirtų visi. Kad ir kaip keistai atrodo tik branduoliniai ginklai garantuoja taiką, taip pat ir teraformingui jie tinka. Žemės atmosferoje yra deguonies vien tik dėl gyvosios gamtos veiklos (ciano bakterijų), vėliau ir kiti organizmai dasidėjo. Beja ciano bakterijų iškiriamas deguonis išžudė beveik viską kas tuo metu buvo gyva, (kitas bakterijas) nes atmosfra susidarė beveik vien iš CO2. Tada bakterijos dabar mes koks skirtumas, žmogus kaip tarakonas prisitaikys, jei neis prisitaikyti, pritaikys planetą savo poreikiams. Tas jūsų įsivaizduojamas nekintamumas yra iliuzija. O jei manot kad daryti teraformingą (pritaikyti gamtą prie savęs) yra blogai, mąstykit dar kartą, homo sapiensai tą daro kai tik išmoko užsikurti ugnį, kas iš to išėjo matom patys.
Arns 2017-08-09 22:08
Pats matai kaip ėjo krūvos migrantų ir buvo bėdos. Kas jei jei sakykim į kokią Turkiją priplūs milijonai badaujančių ir šalis ginklu pradės spręsti bėdas? Romos imperijai irgi nerūpėjo kažkokie barbarai. Kariuomenės legionai dar ne su tokiais susitvarkė. Bet kai pradėjo eiti nežmoniški kiekiai viskam pasiryžusių žmonių... Juk tas pats arabų pavasaris prasidėjo nuo to, kad dėl ilgesnių sausrų pasaulyje pablogėjo derlius ir grūdai ėmė brangti. Vargšai pradėjo dar labiau skursti ir po truputi pasipiktinimai virto revoliucijomis, revoliucijos pilietiniais karais. Neramumai gali labai greitai čia ateiti ir tada jau problemos neatrodys tokios tolimos.
M134 2017-08-09 23:24
Bahuriux, manau labai viską nušvieti neteisingai. Esi teisus beveik dėl visko, ką sakai, bet tavo laiko amplitudė numušta tūlkstančiais kartų. Visad vyko klimato kaita. Ir žmogus dėl to ir iškilo, kad sugebėjo prisitaikyti prie dažnų pokyčių klimate, kai stepes keitė džiunglės ir atvirkščiai. Bet tai buvo trumpi periodai tik imant bendrą evoliuciją. Db visi pokyčiai vyksta per akimirką istorijos prasme. Jei kasinėtume ir pamatytume, kad gamta klesti, o po tūkstančio metų likę 20 proc gyvūnų, klimatas atšilęs 5 laipsniais - net nežinau, ką galvotume. Galima daug ką lyginti su visokiomis sąmokslo teorijomis, kaip autizmo sąryšis su skiepais ir kitomis belogiškystėmis. Bet ledynai tai skyla ir tirpsta. Ta pati Rusija investuoja į arktį nes žino, kad ten bus prieinami resursai labai greitai. Ir svarbi dalis čia yra . Žmogui sakai px.. Kaip rūšiai daugmaž jo. Civilizacijai užtenka daug mažiau, kad žlugtų. Bet jei busim kvaili, tai liks tik scavangeriai išsimėtę po pasaulį ir tiek. Klimato kaitos neigimas, kažkokia nesąmonė. Man įdomiau, kaip ištikrųjų yra su kaitos sustabdymu. Čia gali būti, kad perdedama. Bet tikrai, ne kad jis vyksta dideliais tempais.
Pumper 2017-08-10 08:37
Nesupranti kas ir kaip? Klimato atšilimas skatina spartesnę klimato kaitą, kuri pasireiškia orų ekstremumais.
sub 2017-08-10 08:39
Shinigami's yra nejautrus savanaudis. Jis vienas iš tų, kur "Vis tiek yra daugiau žmonių kuriems labiau rūpės jų problemos, o ne kitu". Pats ką tik patvirtino. Tikiuosi tu visiškai niekam nerūpėsi, kai tave užklups bėda.
immortallt 2017-08-10 08:56
Įdomu, kur Shinigami jautrumas būtų, jei pas mus vasara beliks (-10) laipsnių pagal Celsijų ir kasmet vis ledo storis didės Žmonės išliks? Na gal ir išliks, kokia 1/20. Klausimas ar civilizacija sugebės išlikti nesugriuvus. Gi jei pvz išmirs 99% atominės elektrinės personalo, kas lauks? Branduolinis sprogimas ar bent jau purvinas sprogimas ir visas regionas užterštas. Taip pat bus vis sunkiau užsiauginti pakankamai maisto, dėl sausrų, liūčių ir pan. Jei išmirs koralų rifai, sumažės jūrų dumblių ir planktono augimas, tai CO2 atmosferoje pradės kauptis dar greičiau. Didelė tikimybė, kad tada dėl šylančių vandenynų tada pakils metanas nuo dugno, ir iki 500km nuo pakrančių visi išmirs. Bet ai, nieko čia tokio baisaus, viskas ore. Bahuriux, siera - tai pavyzdys, kokią didelę įtaką mes su savo iškastinę energetika darome aplinkai. CO ir CO2 pavyzdys, tik pagreitintas ir hyperbolizuotas pavyzdys ką darome savo atmosferai.