Kaip buvo sukurti vienkartiniai skutimosi peiliukai: patogumas mažai kam rūpėjo, buvo kur kas svarbesnių priežasčių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-08-21 09:56
Ir pabandžius skutimosi peilį, supranti, kad retas kuris vienkartinis skutimosi peiliukas prilygsta peiliui. Oda nenukenčia nuo "nudegimo", neberia ir nusiskuti švariau bei ilgu laikotarpiu pigiau. Tiesa, reikia šiek tiek pasimokyti ir trunka minutę ilgiau.
- 2017-08-21 10:15
Kur tokį gavai?
bahuriux 2017-08-21 10:34
Paskutinį kartą tokį mačiau siaubo filme
Jzps 2017-08-21 11:19
Kažin ar į naudą tas patogumas ir saugumas visur, ypač vyrams. Skutimosi putos, kad būtų švelniau, vienkartiniai peiliukai, kad neįsipjautum, kremas po skutimosi, kad nesudirgintum odos ir t. t.
SaMaras 2017-08-21 11:50
Na pačiam užsiauginus kiaulę, arba bent jau nusipirkus gabalą mėsos ir pačiam jį susimalusirgi valgysi geresnės kokybės mėsą, bet galimybės, laiko stygius, greitas gyvenimo būdas ir pan diktuoja savo salygas, ir dėl patogumo aukojam kokybę, dėl greitumo aukojam ilgaamžiškumą.. tokia ta vartotojiška visuomenė..
SinsBird 2017-08-21 15:12
Nereikia išmesti peiliukų, užtenka išvalyti su šepetėliu arba plonom žirklutėm perbraukt ir į džinsus pagaląsti.
immortallt 2017-08-21 15:48
Na yra berods net dvi internetinės Lietuvoje siūlančios skutimosi peilius tiek su keičiamais peiliukais (pigesnis, pabandymui ar tikrai norėsis), tiek su aukštos kokybės plieno ašmenim galandamom. Ir puta iš muilo/kremo su šepetėliu daug geresnė, nei iš skarbankės, odą labiau suminkština ir po skutimosi priemonių nelabai belieka poreikio. Ir kaina pigiau, ilgu laikotarpiu (šepetėlis kainuoja įsigyti, bet tarnauja labai ilgai, jei tinkamai laikai jį). Samaras, kalba eina ne apie kasdien pusės dienos investavimą, bet 1-2min laiko papildomai skutantis ir po to likusią dieną neerzina tavęs sudirgusi oda. Ypač patogu, jei mėgsti paauginti 3 dienas ir ilgiau barzdą. Nes jau 3 dienų barzdą su vienkartiniais peiliukais skusti tikra kankynė ir trunka porąkart ilgiau, nei su peiliu.
SaMaras 2017-08-21 16:04
Neneigiu minėtų privalumų, bet pigumas pasijaus tik po ilgo laiko, nes pats skustuvas kainuoja, reikia odiniu stropu, marmurinių pustų ar panašių galandinimo priemonių. Visi išvardinti privalumai galioja tik su idealiai išpustytu skustuvu, o jei nemoki gerai išsigaląsti ar šiaip patingėsi tai veidelis tikrai nepadėkos. Muilo putos suminkština gerai, bet ir sausina odą labai. Kaip ir visur, savi pliusai savi minusai. Čia jau labiau aistra nei poreikis tokiems dalykams, kaip laužo kūrimas su firesteelu, ar klasikinio automobilio vairavimas. Atskira kalba būtų apie profesionalius barzdaskučius kalbant.
immortallt 2017-08-21 16:30
Na muilai dabar su veido drėkinimo kremu būna, dėl sausinimo tikrai jokios bėdos. Dėl pustymo ir galandinimo - tikrai taip. Kol kas dar damušinėju 100 vienkartinių peiliukų, kuriuos nusipirkau prieš gerus metus (skutuose kas kelias dienas), tai dar nepriėjau prie tikro skutimosi peilio pirkimo. Ir aišku ne visiems tai, kai kam nekyla jokių problemų ir su paprastais vienkartiniais peiliukais, tai nėra ir tikslo vengti to, ko nėra
Xdmin 2017-08-21 20:28
O man dabar labai patinka ta mada tureti plauku ant veido Su plauku skutimosi masinele su antgaliu pora kartu i savaite nusiskuti ir gerai usus be antgalio, tenka kokius 3 kartus praeit i savaite. Oda nesauseja, laiko sutaupoma belekiek, pinigu irgi. Ir jei kate su nagais i veida isikabintu neatrodyciau kaip nuo dviracio nukrites ir asfaltu ciuozes
Wolfy 2017-08-22 00:26
Su barzdaskute skutu ir nesuku galvos, aišku, jeigu oda jautri būtų, tada kitaip, galbūt galvočiau.
audriusn 2017-08-22 16:17
daug ju tinka ir slapiam skutimui, tai ne tokia ir beda.
immortallt 2017-08-22 16:54
Exactly, jei oda jautri, barzdaskutė ne kažką. Ir jei nori švariai nusiskusti, barzdaskutė irgi tiek švariai dar nesu matęs, kad paimtų Žinoma, tikrai neperšu, kad su peiliu yra vienintelis ir geriausias būdas, tik padrąsinu pabandyti tuos, kuriems yra problema ar poreikis itin švariam skutimuisi. P.S. pats pradėjau nuo šepetėlio ir skutimosi kremo.