Jaunas gydytojas rezidentas apie tai, kaip vyksta medicinos studijos, kas darosi Kauno klinikose ir kodėl gydytojai tampa cinikais ir net ligoniais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-08-28 18:17
- Paskaičius susidaro vaizdas jog problema yra sisteminė - tai socialistinis palikimas, viskas yra centralizuota ir nepalikta laisvės individualiai iniciatyvai (gal ir norėčiau, bet taisyklės neleidžia); - Norint pakeisti situaciją, techniškai sistemą reikia decentralizuoti ir privatizuoti, kad suardyti tą pavaldumą iš viršaus ir individualių sprendimų stabdymą. - 1. ten masiškai plauna pinigus, per visokias išlaidas tušinukams ir priemonėms, kurių darbuotojai negauna ir viskas tik todėl, kad visa sistema priklauso vienoms rankoms; 2. Sistemą reikia decentralizuoti ir galios centrą nuleisti iki laisvos rinkos lygio, t.y. gydytojų paslaugų ir ligonių poreikių santykio. Jeigu gydytojas yra geras, jis gauna "arbatpinigius" tiesiai iš ligonio, susimoka mokesčius ir laimingai dirba savo darbą. Gal tai privers vadovus nusileisti iš šiltų kabinetų ir pradėti dirbti tikrą darbą. Sėkmės.
Shinigami 2017-08-29 06:56
Tai padaryti nebus lengva, nes reiks panaikinti PSD. O jau net čia neseniai ginčijomės, nes yra asmenų kurie nenori panaikinti PSD, bet ir nenori už sumokėta PSD gydyti. Todėl prisigalvoja visokių akcizų, produktams kurie pagal juos yra nesveiki. Jie nenori optimizuoti gydymo paslaugų, jas padaryti skaidresnėmis. Jie nori viską dar labiau apmokestinti ir palikti esama betvarkę. Išties, problema yra ta, jog nėra konkurencijos. Tu pas gydytojus registruojamas pagal gyvenama vietą. Todėl negali pasirinkti geresnės gydymo įstaigos. Todėl blogos egzistuoja. Nesvarbu kiek tu sumoki PSD į valstybės biudžetą, įstaigą kurioje tu esi registruotas gaus tik tiek kiek bus skirta iš viršaus. Todėl jei esi registruotas prastoje gydymo įstaigoje, tai gausi prastesnes paslaugas nei kitas su MMA, bet registruotas geroje įstaigoje. Todėl blogos įstaigos ir toliau liks blogomis, nes negaus pinigų. Vien tik legalizuoti "dovanas" nepadės, reikia skatinti konkurencija tarp gydymo įstaigų. Nes jei nebus konkurencijos, kur tu dėsiesi, turėsi mokėti "dovanėles" nevykusiam gydytojui. Bet čia iškart susiduriama su problema. Daugiau pinigų turintys gaus geresnes paslaugas, o mažiau turintys blogesnes. Kas labai nepatiks komunistams ir socialistams. Todėl bus didelis pasipriešinimas tam, dėl lygybės. Todėl nėra tokios išeities, kuri tiktu visiems. Nes tie kurie dabar gauna daugiau nei realiai turėtu, bus labai nepatenkinti sistema kurioje gaus tiek kiek yra verti. Čia tas pats kaip iš alkano šuns bandyt atimti mėsos gabalą kuri jam ką tik pats davei. Gali įkasti. Nors mėsa ne jo.
vanduo4 2017-08-30 15:54
- Niekas nesako, kad situacija paprasta, tiesiog reikia eiti decentralizacijos ir konkurencijos didnimo keliu, prieš tai įvertinus visus galimus, maksimaliai efektyvius kelius. - Ne iš karto, bet palaipsniui. Dabartinis šios problemos sprendimas matomas tik privačių klinikų kūrimusi. Geresni gydytojai bėga iš valstybinių, o vargšai PSD mokėtojai laukia valstybinių įstaigų eilėse. - Kažin jeigu viską paskaičiavus ar tikrai ta PSD sistema ir valstybinių įstaigų išlaikymas yra toks efektyvus? Gal lėšas paskissčius kitaip, tie socialistai niekaip nenukentėtų, bet būtų sukurta progresyvi sveikatos sistema. Išvada: mes einame ilgesniu bei lėtesniu keliu - žmonėms keliami atlyginimai ir jie keliauja į privačias įstaigas, taip mažėja valstybinių įstaigų klientų dalis, kol ji taps žymi ir pertvarka bus neišvengiama.