10 produktų, kuriuose yra gyvulinės kilmės medžiagų, nors taip ir neatrodo - ką šiame sąraše veikia bananai?!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2017-08-30 13:57
Jei kiekvieno tavo sakinio esmė yra paspekuliuoti žodžiais „galbūt“, „gali būti“, „gali ir nebūti“, tai čia ne straipsnis, o gandų kratinys.
SaMaras 2017-08-30 14:23
O dar pamiršot ekologiškus produktus... valgant insekticidais ir kitokiais pesticidais neapdorotus produktus dažnai suvalgote ne tik gyvulinės kilmės kokių tai medžiagų, bet ir pačius "gyvuliukus"..
lindemann 2017-08-30 15:27
"akių kremuose ir šampūnuose" Hmm, nežinojau, jog būna akių kremai ir šampūnai... Kaip diena, taip naujiena...
eXpo 2017-08-30 17:48
Akiu kremas.... reiks isbandyt.
eXpo 2017-08-30 17:48
Akiu kremas.... reiks isbandyt.
Kyborg 2017-08-30 18:27
.
Shinigami 2017-08-31 06:56
Čia jau toks jo stilius. Jei bus du mokslininkai ir vienas pasakys, kad mėsa nesveika, o kitas kad labai sveiką. Tai jis pradės aiškinti, kad mokslininkas kuris sako, jog mėsa nesveika yra teisingas, o kitas mokslininkas papirktas arba pseido mokslininkas. O jei pasakysi, kad įrodytu savo paistalus, tai pasakys, kad įrodymai ne įrodinėjami. Jam žaliavalgystė, kaip arnui rusija.
Hm 2017-08-31 07:46
... Pasaulinė Sveikatos Organizacija po 30 metų (nuo 1980 iki 2010 metų) vykusio mokslinio eksperimento, kai įvairiose pasaulio vietose buvo stebima 10000 žmonių vartojančių ir nevartojančių mėsą paskelbė, jog mėsos vartojimas didina tikimybę susirgti vėžiu... toliau skaitykite Shinigami sakinį apie netikrus mokslininkus, tik du žodžius tame sakinyje sukeiskite vietomis ...
immortallt 2017-08-31 08:23
Ir dar kartą, didina tikimybė mėsa, ar jos apdorojimo būdas? Mėsa, ar jos kiekis? Nes jei atmintis neapgauna, ten buvo raudona mėsa, tai yra jautiena, po kažkas 80kg per metus, kai pas mus berods tik ~12kg raudona mėsa sudarydavo. Tik dėl apdorojimo būdo, kiek pamenu, ten nebuvo net bandoma gilintis. O greičiausiai, tai visgi pagrinde kepdavo, tai yra sudegę riebalai, kurie ir sukelia tas problemas, ne pati mėsa. Jei kalbėti apie organinius produktus, tai taip, ten organinės, tame tarpe ir gyvulinės, kilmės pesticidai naudojami ir dažnai bei kartais ir itin dideliais kiekiais. Kitas dalykas, niekada nepasikliauju tyrimais, kur rezultate nepateikiama imtis, patikimumas ir standartinis nuokrypis. Kitaip sakant, kaip ir su organiniu maistu buvo atliktas tyrimas. Išvados buvo, kad valgantys įprastą maistą dažniau serga limfoma, bet tik vos daugiau nei organinį maistą vartojant ir greičiausiai tik dėl to toks rezultatas, kad neužtenka imties atskirti atsitiktinumus. Tuo tarpu organinį maistą vartojantys dažniau serga krūties vėžiu, bet vėlgi, vos daugiau nei standartinis nuokrypis, tad išvados daryti iš tikrųjų negalima, nors matematika teoriškai ir leidžia.
Hm 2017-08-31 09:33
... tradicinis vegetaras (ne veganas) to kepto maisto suvartoja ne mažiau nei mėsavalgis - blynai, spurgos, keptos daržovės... žinoma, kad 12 kg. mėsos per metus maistui pakenks mažiau (gal net nepakenks), lyginant su 80 kg...bet kur moksliniai tyrimai įrodantys, kad mėsą vartoti sveiką, sveikiau nei augalinį maistą? Kur moksliniai tyrimai siūlantys didinti mėsos vartojimą?... Susirgus valgykite daugiau mėsos... Iš ryto valgykite tik mėsą... vakare labai sveika mėsos gabalas virtas, sveikai auginto gyvulio ir būtinai be jokių daržovių... Kuo daugiau mėsos, tuo mažiau ligų...??? Net ir tradiciniai dietologai siūlo mažinti mėsos vartojimą... gal jie ko nors nežino, nesupranta?...
immortallt 2017-08-31 10:24
Bandžiusių įrodyti, kad mėsa sveikiau nei augalinis buvo, nepavyko. O šiaip valgyk dideliais kiekiais bet kokį maistą, augalinis ar gyvulinis - geruoju nesibaigs. Nuo tų pačių braškių, kasdien po 0.5kg valgyk pusę meto, nuo kalio perdozavimo prasidės nelabai malonūs ir akivaizdūs dalykai. Ne nu bet kartais rimtai nupušęs. Bet kokį produktą galima perdozuoti. Bet kokia sveika mityba remiasi įvairove. O tu kalbi apie tai, kur tyrimai rodantys kad reikia valgyti tik vieną maistą? Kiek ilgai būsi gyvas jei kasdien valgysi tik agurkus? Mažinti mėsos vartojimą, tai nereiškia jos atsisakyti. Valgyti mėsą kartą dienoje, ne kaip kai kurie 4x dienoje (visokios dešros nėra sveika ne dėl mėsos, bet dėl didelių druskos kiekių). Hyperbolizuosiu, bet... išgeria kas 30l vandens, ir nuo smegenų tynimo numiršta. Tu tada argumentuosi, kad vanduo yra nuodingas ir jokiu būdų negalima vartoti vandenį, nes nėra jokio mokslinio tyrimo, kuris skatintų gerti daugiau nei 30l vandens per parą.
Hm 2017-08-31 22:00
... Pažįstų žmogų kuris metus valgė tik plikytus karštu vandeniu grikius - išsigydė psiorezę ir pavasarinę alergiją žiedadulkėms. Galima valgyti metus laiko ir kitus pilnagrūdžius, galima valgyti bulves, bet va vien tik mėsos valgymas gresia skausminga greitalaike mirtimi... Net ir geriant vien tik vandenį (ne po 30 l) žmogus išgyvena ilgiau, nei vartojant vien tik mėsį su tuo pačiu vandeniu... ir dar - nežiūrint visų nesibaigančių ginčų - kas sveikiau, vegetariškai besimaitinančių žmonių didėja Lietuvoje ir pasaulyje...
Denis_LT 2017-08-31 23:01
ziurejau as ta l-cisteina ji lygtais magdonalde naudoja
immortallt 2017-09-01 09:12
Hm, pirma reiktų žinoti, kas ta alergija yra, tada suprasi, kad gali tik simptomus prislopinti. O kodėl tik metus? Apie psiorezę nieko nežinau, tad nekomentuoju. O šiaip gal čia dar vienas variantas, kur aiškina kaip išsigydė vėžį gerdamas savo šlapimą? Ir tai niekaip nesusiję su tuo, kad vaikščiojo į gydytojo paskirtą chemoterapiją. Vien tik mėsą valgant neišgyvensi ilgai? Gal pranešk čiukčioms, kad jie jau šimtmečius išmirę, nes jie didžiąją dalį metų (na tik vasaros itin trumpą periodą atšyla žemė ir gali kažką augalinės kilmės rasti) valgo vien tik mėsą. Tiksliau, kai tik civilizacija pradėjo pas juos eiti, jie nuo bet kokių daržvovių trėsdavo iki sveikatai pavojingo lygio. O vartojant tik mėsą, tikrai ilgai negyventum, nes mėsos skaidymas reikalauja gan daug vandens. Bet jei vartoji ir vandenį, gali gyvneti neribotą laiką, tik su žarnynu bus problemų, kol prisitaikys. Šiaip jei skaičiuoti, kiek Indijoje auga gyvulinės kilmės produktus vartojančių, dvejoju ar tavo teiginys apie augantį skaičių vegetarų bus teisingas.