5 priežastys, kodėl Šiaurės Korėja nieko nebijo - „JAV nepuolė kai neturėjome branduolinių ginklų nepuls ir dabar“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2017-09-06 08:39
Kodėl nenumušinėja Šiaurės Korėjos balistines raketas? Nenori ar negali?
HardAxe 2017-09-06 09:55
numušinėjamos grįžtančios į atmosferą raktetos, o kimo raketos neturi užtaiso ir į atmosferą negrįžta.
vanduo4 2017-09-06 14:53
Čia labai didelis klausimas a tai požiūriai ar tikoficiali propaganda, slepianti tikrasias priežastis: 1. : kodėl Kinijai taip svarbu ginti Š.Korėją jeigu ji niekados nebandė jos kontroliuoti, o nuo JAV ji puikiausiai atsiriboja ekonominiais saugikliais?
punktyras 2017-09-06 15:21
Jeigu neliks Š. Korėjos, neliktų tarpinės tarp Kinijos ir JAV. Kinijai tai trukdytų tapti pasauline galybe. O kartu neliktų tarpinės tarp JAV ir Rusijos. Rusijai tai trukdytų vaizduoti pasaulio galybę. JAV (bent jau Trumpas) prisimena Korėjos karą. Kariniai veiksmai reikštų didelius PK gyventojų gyvybių nuostolius. Pietų Korėjai nenaudinga suirutė ir/ar susijungimas su Š. Korėja. Todėl visi suinteresuoti išlaikyti status quo.
vanduo4 2017-09-06 15:39
O kokia nauda iš to vaizdavimo? Pvz.: Ukrainos pabėgimo tai nesustabdė.
punktyras 2017-09-06 19:38
Reikėjo papildyti, kad Kinijai trukdytų tapti karine galybe. Žinoma, ekonomika svarbu, bet ir karinius raumenis norisi paauginti. Bent jau regione. O ir ekonomikai tai nebūtų į sveikatą – iš sankcijų apgultos Š. Korėjos galima gerokai pasipelnyti – pigios žaliavos, darbo jėga, juodoji rinka. Apie Rusiją būtų galima pasakyti, kad protu jos nesuprasi. Jai vis dar norisi imperijos, jai vis dar svarbūs plotai, teritorijos, ji dar nepersikėlė iš XX amžiaus (jei ne XIX), jai vis dar potrauminis sindromas.
vanduo4 2017-09-06 20:54
- Bet tai neatsako į klausimą kodėl Kinija remia Korėją? Kai buvo didysis Korėjos karas, nebuvo jokios tarpusavio ekonomikos. Tai "niekaip" iš pažiūros negrėsė Kinijai, tačiau ji įsikišo - žuvo apie 2 mln. Š.Korėjos bei Kinijos karių bei 10 kartų mažiau JAV koalicijos karių. - Rusija aišku priešinasi betkokiai JAV veiklos plėtrai, o kaip tai susiję su Kinija? Pvz.: Vietnamo kare Kinija niekaip nepadėjo Vietnamo komunistams, o Sovietai tai darė intensyviai. - Kodėl Rusija nesikišo į Korėjos karą nors neoficialiai ji inicijavo šį konfliktą siekdama patikrinti ar JAV laikysis savo įsipareigojimų P.Korėjai; - Pigios žaliavos, manau, nepakankamas argumentas. Kame logika rizikuoti karu su JAV dėl pigesnių žaliavų? Pvz.: Kinija pradėjo didžiulius projektus Kryme, bet po karo Ukrainoje ten neveikia joks užsienio bankas. Kodėl ji negina savo investicijų? - Pasaulyje nėra didesnės juodosios rinkos nei Kinija ir Rusija, tad Š.Korėja tikrai ne atrama. - Čia kažkokios kitos priežastys: kai JAV atsiuntė savo lėktuvnešius ptie Korėjos, Kinija paskelbė aukščiausią oro pajėgų parengtį ir JAV lėktuvnešis išplaukė namo.