Cukrus savaime vėžio nesukelia - ko mokslininkai vis dar nesupranta apie cukraus ryšį su vėžiu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aquarius 2017-09-30 12:18
Kalbant apie nutukimo ir cukraus ryšį reikia paminėti kaip cukrus blokuoja leptino receptorius, o tai tiesiogiai susiję su sotumo jausmo nebuvimu ir signalizuoja kaupti riebalų atsargas. Žmogus riebėja ne dėl to, kad daug valgo, jis valgo daug dėl to, kad riebėja. Kitaip sakant jo organizmas mano, kad reikia kaupti riebalus, nes greit tiek maisto vėliau gali ir nebūti. Todėl jis pastoviai alkanas. Tai natūralus prisitaikymo mechanizmas, kuris šiais pertekliaus laikais nebėra reikalingas bei sukelia daug nepatogumų ir ne tik. https://articles.mercola.com/sites/arti ... tance.aspx įdomu žinoti ir tai, kad oksiduodamas riebalus energijai gauti organizmas naudoja ketonus. Kad tai vyktų būtina sąlyga yra žemas insulino lygis kraujyje, o tai savaime reiškia, kad cukraus suvartojimas turi būti apribotas iki minimumo. Tokiu atveju mechanizmas yra aiškus. Angliavandeniai pakelia insulino lygį kraujyje, kas signalizuoja kaupti riebalus. Priešingu atveju esant žemam insulino lygiui organizmas signalizuoja oksiduoti riebalus, o tam reikia sumažinti angliavandenių kiekį. Iš tikro žmogus dabar yra toks sugriuvęs ląsteliniame lygmenyje, kad jam perėjimas iš gliukozės į ketonus (riebalų oksidavimą) sukelia įvairių nemalonumų. Bet tai laikina, kas gali tai iškęsti vėliau jausis daug geriau. Kas domisi, kaip pagerinti savo sveikatą yra keletas dalykų, kuriais galite sau padėti. Tai reguliarus pasninkavimas, valgyti daug fermentų turintį maistą, gerai sukramtyti maistą ir atsisakyti rafinuoto cukraus. Sudėtinga keisti savo įpročius, bet tai įmanoma..
UTF16 2017-09-30 20:17
Išbandžiau visa tai gan ilgą laiką, sveikata tiek subjektyviai, tiek objektyviai nei pagerėjo, nei pablogėjo. Bet Išmetus cukrų iš raciono virtuvė, ypač nemažai gėrimų, pasidarė visiškai nykūs. Todėl nebematau jokių problemų į kavos puodelį įsiberti kelis šaukštelius cukraus.