Apie tai, ką nutylėjo Elonas Muskas: kol kas perspektyva tik mirtininkams ir milijonieriams? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2017-10-09 17:21
Jei nenorit rašyti pavadinimo su žvaigždutėm, galima rašyti Big Falcon Rocket. BFR turbūt kilęs nuo BFG (Big Fragging Gun) iš ID software žaidimų. Manau abiem atvejais žodį F žodį pakeičia patys žmonės. Čia irgi labai abejotina, nes pilotavimo būtų minimaliai. Beveik visą skrydį valdytų kompiuteris. Kažkaip net abejoju, kad ten reikėtų piloto. Beje dabar lėktuvuose pilotai irgi turi daug veiklų, iš kurių pilotavimas sudaro mažiausiai laiko. Tikra problema yra politinė. Jokia valstybė nenorės, kad į jos teritoriją atlėktų didžiulė balistinė raketa. Ir tai baimė jau gyvuoja apie 60 metų. O dėl kainos, nemanau kad tai bus problema, nes tokios kelionės metu, gali pasijausti beveik kaip astronautas. Manau bus daugiau norinčių paties skrydžio, nei tų kuriems reikia nusigauti į tam tikrą tašką.
rimka 2017-10-09 21:24
Ir kas dar gali rimtai žiūrėti į tokius lunatikus kaip E. Muskas?
HardAxe 2017-10-10 09:38
jei tik kažkas tai padarys ir kažkas skraidys - puiku. Tai būtų pirmas orbitinių technologijų masinis taikymas, net jei tokie skrydžiai niekada ir neatpigtų būtų sukaupta daug patirties keliant krovinius į orbitą ir paspartėtų kosmoso Tyrimai. Kalbu nebūtinai apie marsą, - būtų iškelti didesni palydovai, daugiau įvairių zondų. Galbūt aš niekada neįpirkčiau suborbitinio skrydžio, bet universitetuose turbūt tams norma kai projektinį darbą ruošti cub-sat palydovą ir pan.
Creatium 2017-10-10 10:19
Na, jie ir neplanuoja pirma skraidinti žmonių Žemėje. Šitas dalykas buvo paminėtas pačios prezentacijos pabaigoje, kaip "ai ir dar galima būtų...". Kitaip tariant, pirmiausia jų raketos bus naudojamos kaip ir dabar yra naudojamos + skrydžiams į Marsą ar kitas artimas Saulės sistemos planetas bei palydovus. Ir pirmiausia kroviniams, po to žmonėms, o kai tai įsisuks tai jau galbūt ir Žemėje tokia paslauga atsiras.