Sapnai nemiegant - mokslininkai aptiko būdą kaip priversti žmones nebesuprasti, kur baigiasi realybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

scepticism 2017-10-10 14:28
idomu, reiks pasidaryti sau toki experimenta.
Denis_LT 2017-10-10 16:09
Cia ne itema(is dalies) bet as buvau paziurejes youtubej lygtais kad sapne(tikrame sapne kuriame miegi) reikia pabandyti irodyti sau kad sapnuoji pvz paziureti i savo plastaka. Man pavyko tai padaryti ir as supratau kad miegu ir sapnoju iskart pradejau galvoti ka padaryti, pvz kad man duotu koki nors daikta i ranka, bet nepavyko : ( tada supratau, kad nevisada sapnuose gali daryti ka nori cia priklauso gal labiau nuo sapno
Berserkas 2017-10-10 16:34
Manau dauguma tai žino, bet yra ir kita problema. Nemėgstamioji dalis kuomet smegenis atsibunda anksčiau negu raumenys. Tai buvau gana gerai įvaldęs tik paskutiniu metu nebeprisimenu sapnų, kadangi miegant mes sapnuojame kiekvieną kartą, aišku ne iš karto kuomet užmiegi. Jeigu kam įdomu. Bet va, jeigu suprasi jog tai sapnas ir susijaudinsi tai bus tas nemalonus variantas. Pirmą kartą kai tai pajutau net nežinojau kas tai ir buvau vaikas, gana baisu, nes lyg atsibudęs, bet negali pajudėti ir haliucinacijos, o kadangi bandžiau priešintis tai dar labiau sustiprėjo haliucinacijos. Grįžtant prie to jog buvau gerai įvaldęs tai aš nebandydau sąmoningai sapnuoti, tiesiog sapno metų galėdavau lengvai pakeisti visą eigą, o norint atsibusti. Mano sapnai dažniausiai būdavo susiję su kovojimu, gaudymu, bėgimu, išgyvenimu. Norėdavau automobilio, jį "atrasdavau" netoli. Nori jėgos? Še tau. Sienas griauni bėgdamas. Suprasdavau jog tai sapnas, bet realiai nekreipdavau į tai dėmesio kadangi nukreipdavau mintys kitur, nes pastoviai sapnuojant sąmoningai galima nepailsėti ar net pervargti.
conjurer 2017-10-10 19:16
Tai vadinasi binauliniai garsai, ir tokius eksperimentus galima pasidaryti pačiam, turint tik stereo ausines. Yra "i-doser" jau sukurtų garsų rinkinys, ir http://gnaural.sourceforge.net/ projektas, skirtas generuoti tokius garsus. Iš patirties galiu pasakyti, kad jie turi poveikį, bet reikia beveik medituoti, kad jį gautum. Pavadinime esanti žodis "priversti" labai prieštarauja pačiam straipsniui. Tie kas bando binaulinius garsus, ir tuo metu nesistengia medituoti, ar bent būti kuo ramiau, negauna jokio poveikio.
Plastique 2017-10-10 19:18
Jeigu kažkas esat susidūrę su samoningais sapnais ir nesupratot kas tai, paskaitykit: https://lt.wikipedia.org/wiki/S%C4%85moningas_sapnas čia taipogi gan detaliai aprašyta: http://www.virsmai.lt/pasakojimai/2012/ ... sapnavimas Trumpai, tam reikia daug treniruotis, visiškai nevartot alkoholio, rūkalų ir kito miegą trikdančio šlamšto. Vartojant išvardintus dalykus irgi galima pasiekt aukštą lygį, bet ne visada pavyksta, nes būni daugiau išsiblaškęs arba tiesiog neprisimeni sapnų, ką jau kalbėt apie galimybę daryti patikrinimus sapne, kad suprastum jog iš tikrųjų miegi. Geriausiai sekdavosi "patikrinimas" prieš veidrodį arba šviesos "įjungimas".
Denis_LT 2017-10-10 20:37
Man geriausias patikrinimas buvo paziuret i kaire ranka, bet kad zinotumet kaip persikau kai supratau kad sapnuoju ir esu samoningas tartum sapne kunas pasikeite Prasau nesikisti prie zodzio"persikau" dekui Ps patikrinimas su ranka geriausias nes ja visada turi prie saved(na dazniausiai XD)
Berserkas 2017-10-10 21:06
Ta prasme būdavo kelių rūšių sapnai man. 1. Žinai jog tai sapnas ir pilnai jį valdai; 2. Žinai jog tai sapnas, bet tai labai užslėpta ir stengiesi susitelkti į sapną, bet ne į supratimą jog sapnuoji tačiau su galimybę beveik pilnai valdyti. Darai viską pagal "story line" tačiau gali gauti viską pakeliui ir pats kreipti kryptį savo linkme. Užsimanai tą, tai ir gauni. Ta prasme mano sapnai nėra vien kariavimas. Būna daug keistų, turint omenyje keistų tai žinokite kartais apibūdinimo net nėra. Kartais išpildau "svajonės" arba tai ką geidžiu. Ta prasme. Ne.
Berserkas 2017-10-10 22:21
Aišku jau gana stipriai nuo temos nuklydau ir daugiau į asmeninus reikalus. (gana keista čia naudoti šypsenėles)
vanduo4 2017-10-11 01:25
- Na ir kuo sąmoningas sapnavimas skiriasi nuo fantazijos? - Ar dirbimas fizinio darbo ir galvojimas apie visiškai kita irgi yra sąmoningas sapnas? Kartais kai "pabundi", supratai kad fiziškai praėjai per visą miesto kvartalą su gatvėmis ir šviesoforais, bet viso to nematei nes galva buvo užimta kažkuo kitu, deja aplinkiniai net nepastebėjo jog su tavimi kažkas netaip ir tu niekur neįkritai, kaip kad būna žiūrint į telefono ekraną; - O kalbant apie tyrimą, tai mokslininkai paėmė geltoną ir mėlyną spalvas, sumaišė - gavo žalią ir tai pavadino sąmoningu sapnavimu. Kažkoks apsurdas. - Beje, čia buvo užsiminta jog jogai meditacijos metu gali sužinoti mums nesuvokiamų paslapčių. Man tai skamba kai bekojis invalidas sumuša bėgimo reokordus. Jeigu tavo smegenys nepajėgios to suvokti, tai nieko tu iš "anapus" ir nepamatysi. : 1. mokslininkai ištyrė ir net nepastebėjo jog pritempė faktus prie to ką norėjo pamatyti, t.y. sąmoningai susapnavo garsų rezonansą; 2. Ilgainiui tu tampi tuo kuo tu tiki ir tiki tuo kuo esi. Išėjimas už komforto ribų gali duoti progreso arba regreso efektą.
Berserkas 2017-10-11 07:30
Man panašiau jog jie labiau išėjo į transą kadangi šamanai naudodavo panašu principą mušdami būgnus 1/60hz ir taip lengviau "susisiekdavo" su pasąmone. https://lt.m.wikipedia.org/wiki/Smegenų_bangos
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ 2017-10-11 11:04
Sapnuose kaip ir fantazijoje negalioja jokie desniai. Jei galvosi, kad skraidyti imanoma, skrisi. Ir atvirksciai. Pavyzdziui imdami telefona nuo stalo zinome, kad ji pakelsime ir turesime rankoje.