„Visata neturėtų egzistuoti“. CERN mokslininkams nepavyko įminti vienos iš svarbiausių fizikos mįslių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vatsonas 2017-10-26 18:58
Gal tiesiog del materijos ir antimaterijos skirtingu kruviu abi medziagos isideste skirtinguoses poliuose o ties ta vieta kuria susiliete asimiliavo issiskyre begale energijos tarp medziagu ir jos taip viena nuo kitos nutolo kad abi dalys per toli jau ,kad butu galima stebeti teleskopu
vanduo4 2017-10-26 22:37
- Na ir kodėl materija ir antimaterija turi susinaikinti? Kas taip sakė - boba vienakė? - Materija ir antimaterija asimiliavosi ir mes turime nesvarumą. Apie kokį susinaikinimą mes kalbam? Išvada: 1. jeigu materija stipresnė, nesvarumas pažeistas ir mes stebime gravitaciją; 2. jeigu materija silpnesnė, nesvarumas pažeistas ir mes turime antigravitaciją. 3. gravitacija kaip materija - neegzistuoja, ji tėra materijos ir antimaterijos sąveikos rezultatas.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-10-27 16:21
Tai pagal tave, bet kuriame masę turinčiame kūne (pvz. Žemėje), vyksta materijos ir antimaterijos nuolatiniai susijungimai? O aš maniau, kad gravitacija yra masės pasekmė Susijungus materijai ir antimaterijai įvyksta jų anihiliacija ir išsiskiria labai daug energijos. Kokio tai pobūdžio energija? Spindulinė? Visgi labiau čia sutikčiau su Vatsonu, kad susijungus daliai materijos ir antimaterijos, likusios dalys šių medžiagų/antimedžiagų buvo nublokštos viena nuo kitos dėl išsiskyrusios energijos. Tai gal big bang'ai buvo du? Vienas, sukūręs visatą, kitas, neleidęs jai anihiliuoti?
vanduo4 2017-10-27 20:47
: 1. Tai susinaikinimo teorija, o ne visko pradžios teorija. 2. Nėra jokios pradžios, nėra jokios pabaigos. Viskas asimiliuojasi nuolatos: a) ten kur nusistovi balansas - mes turime nesvarumą; b) ten kur balansas sutrinka - mes turime judėjimą; c) ten kur viskas pagaliau asimiliuojasi - turime bing bang ir vėl viskas iš naujo. Hmm. Kodėl mokslas visus šunis bando pakarti ant paskutinio varianto? (liaudiškas posakis atpirkimo ožiui išreikšti).
Creatium 2017-10-28 10:02
Moksle vienos teorijos iškyla, o kitos ne ne dėl to, kuri yra gražiau skambanti arba atitinkanti Bibliją, o ta, kuri geriausiai viską paaiškina. Nėra priežasties abejoti teorija, kuri geba viską paaiškinti, sujungti įvairius įvykius į vieną. Didžiojo sprogimo teorija paaiškina iš kur atsirado Visata, bent kol kas geriausiai.
vanduo4 2017-10-28 13:45
: tik nuostoliai dogmatines normas verčia asimiliuotis su pasikeitusia realybe. Tegyvuoja bing bang. Norite - gausite.
Myslius 2017-10-29 18:23
Erdvė uždara, apskritimas. Laiko ašis statmena apskritimui. Kai T buvo nulis kiekviena dalelė įgijo 4 vectorių į atsitiktinę kryptį. Jei dalelė kairėje apskritimo pusėje mano kad ji materija tai dalelė lygiai kitoje apskritimo pusėje jai bus antimaterija. Ar tai materija ar antimaterija yra reliatyvu. Tos anihiliacijos išviso nebuvo. Viskas ką matom yra viskas kas egzistuoja. Visata closed jei imi tik erdvė, ir flat jei imi erdvėlaikį (cone is flat surface). BH paviršius irgi flat tik 1 erdvine dimensija mažiau.