Psichiatrė apie tai, kaip kai kuriems žmonėms gali baigtis laikrodžio sukiojimai - pasekmės būna visai nejuokingos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-10-29 08:50
ziemos sezone reikia trumpint dienos darbo valandu skaiciu viena valanda, kompensuojant negauta uzdarbi tarifo didinimu. o ne laika sukiot. kai sudetingeja darbo salygos, turi but apmokama papildomai, arba duodama daugiau poilsio laiko (pvz +1 val.). ziema sunkiau nusigaut i darba, salta, mazesnis naturalus apsviestumas ir pan. vietoj to dar kazkokie debilai nusprende laika issukiot is ritmo... taip sakant, del visuomenes stengiasi... psichiatrai tik uz sukiojima - klientu daugeja
revonas 2017-10-29 12:04
Kaip jūs išgyvenat šias permainas? Papasakokit kas nors kaip su tuo tvarkotės, ar tai tik trumpalaikis diskomfortas, ar nieko nepajaučiat, o gal kokių nors sutrikimų yra sukėlę?
Aquarius 2017-10-29 12:19
Kiek man teko domėtis, tai žiemos laikas ir yra tikrasis laikas, pagal kurį žmogaus organizmo biologinis ritmas prisitaikęs gyventi, nuo seno. Tai pokyčiai turėtų būti tik į naudą. O man asmeniškai prisitaikyti užtenka savaitės laiko, didelio diskomforto nesijaučia, bet kai reikia pagelbsti kavos puodelis. Šiaip nervina vienas dalykas. Kad kiekvieną metą kalbama apie tą patį laiko siukiojimą. Taip.. tarsi tai būtų dižiulis neišsprendžiamas rebusas. Kenkia ar nekenkia? Aš manau, kad tai puikus kognityvinio disonanso pavyzdys. Lyg ir suvokiama, kad biologiniu aspektu tai nėra teigiamas dalykas, bet mano manymu ir ekonominiu aspektu tai turi abejotiną teigiamą poveikį. Manau dar ilgai apie tai bus diskutuojama.
Sebastianas 2017-10-29 12:28
Gal dar čia dėl to, kad esu jaunas, tai man jokio diskomforto nėra. Aišku, jeigu valanda į priekį sukamas laikrodis, tai kartais kokią dieną dvi paburbu, kad per anksti į darbą reikia keltis, bet tas netrunka ilgai.
Hm 2017-10-29 12:44
Na iš to laikrodžio sukiojimo naudos visuomenė gauna tiek, kiek iš vienalytės santuokos...
Kyborg 2017-10-29 15:10
O man asmeniškai patinka ilgesni vasaros vakarai ir mėgstu miegot tamsoje, o ne saulei spiginant į langus. Turbūt nebeprisimeni "Andrikienės laiko", kai buvo atšauktas laiko sukiojimas ir paliktas žiemos laikas. Dauguma buvo tuo nepatenkinti ir buvo grąžintas laiko sukiojimas.
kestutisz 2017-10-29 20:40
Nu kaip kaip, su keiksmais nuo pat ryto. Bet čia labiau apie "vasaros laiko" idiotizmą, žiemos dar pakenčiamas, būtų galima palikti nuolat.