Vienuolikmetė psichopatė - istorija apie tai, kaip mergaitė angelo veidu žudė už save jaunesnius vaikus (Video)  ()

Istorijos apie žudikus patraukia visų dėmesį, tačiau kai kurie pasakojimai tokie šiurpūs, kad visiškai atima amą ir sustingdo kraują. Viena tokių istorijų yra apie jauną serijinę žudikę, kuri dėl sveiku protu nesuvokiamų priežasčių žudė labai mažus vaikus, darkė jų kūnus. Paskatinti mergaitę tai daryti galėjo jos motina, kuri leisdavo jai narkotikus ir pavertė ją prostitute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas prasidėjo 1968 metais Skotsvude, į šiaurę nuo Jungtinės Karalystės sostinės Londono. Apstulbę britai apleistame name aptiko negyvo keturmečio Martino Browno kūną.

Iš pradžių manyta, kad mažamečio mirtis buvo nelaimė, tačiau netrukus ši teorija subliuško, rašo portalas „Owlcation“. Vos po kelių savaičių Skotsvudo pramoninėje vietovėje, kur dažnai žaisdavo nepilnamečiai, rastas dar vienas negyvas vaikas – trejų metų Brianas Howe'as.

Jis buvo pasmaugtas, ant jo kūno rasta daug keistų žymių, jo genitalijos subjaurotos, dalis jo plaukų nukirpti. O ant pilvo – išraižyta raidė „M“. Šalia nužudyto vaiko aptiktos sulūžusios žirklės.

Elgėsi labai keistai

Aptikus antrąją auką Skotsvudo bendruomenėje kilo visapusiška panika, o teisėsauga puolė ieškoti kaltininko. Pareigūnai apklausė apylinkėse gyvenančius vaikus. Policija kaip mat pastebėjo, kad du vaikai elgėsi neįprastai, keistai. Šie policininkams įtarimų kėlę nepilnamečiai: 13-metė Norma Bell ir 11-metė Mary Bell. Nors mergaitės turėjo tokią pačią pavardę, jų nesieja giminystės ryšiai.

Su Norma bendravęs detektyvas pastebėjo, kad bekalbant apie žmogžudystes paauglė daug šypsojosi, buvo kupina entuziazmo. Tuo metu Mary vengė atsakinėti į pareigūno klausimus. Kasdien Mary elgėsi vis keisčiau ir keisčiau. Ji net pareiškė, kad matė, kaip tą dieną, kai buvo nužudytas trejų metų Brianas, su juo bendravo vienas aštuonmetis berniukas.

Anot Mary, berniukas smogė Brianui ir tariamai rankoje laikė žirkles. Tačiau Mary apkaltintas aštuonmetis tą dieną buvo oro uoste. O žirkles paminėjusi Mary atskleidė, kad apie viską žino labai daug, mat policija niekam neminėjo apie žirkles.

Kaltino viena kitą

Policijai buvo aišku kaip dieną – tiek Mary, tiek Norma kažkaip susijusios su žmogžudystėmis. Briano laidotuvių dieną Mary laukė prie berniuko namų, juokėsi ir trynė rankas, kai išneštas karstas. Visa tai pamatęs detektyvas išsigando ir nutarė žūtbūt neleisti dar vienam vaikui tapti auka. Detektyvas dar kartą apklausė Mary draugę Normą.

Tai, ką papasakojo paauglė, sukrėtė policininką ir davė jam priežastį sulaikyti Mary. Paaiškėjo, kad Mary Normai prisipažino nužudžiusi Brianą, kūną parodė draugei ir aiškino, jog žudyti jai labai patiko. Mary policininkus bandė įtikinti, kad Norma melavo, tačiau vėliau prisipažino, jog matė, kaip miršta Brianas. Tiesa, Mary rėžė, kad žmogžudė ne ji, o Norma.

Užrašė siaubingus žodžius

Policininkai sulaikė ir Mary, ir Normą, be to, aptiko daug naujų įkalčių. Antai paaiškėjo, kad dvi dienos iki randant negyvą keturmetį Martiną kažkas įsilaužė į netoliese esantį vaikų darželį. Darželyje išmėtyti daiktai, rasti keturi labai keisti rašteliai. Juose buvo daug keiksmažodžių ir du baisūs užrašai: „Mes nužudėme Martiną Browną“ ir „Žudau, kad galėčiau vėliau sugrįžti.“

Dokumentinis filmas apie Mary Flora Bell ir jos nusikaltimus

Mary vėliau prisipažino, kad raštelius parašė, nes manė, jog tai būtų „juokinga“. Taip pat paaiškėjo, kad kai kurie vaikai girdėjo, kaip Mary, rodydama į apleistą namą, kur aptiktas negyvas Brianas, rėkė: „Aš esu žudikė!“

Mary prižiūrėjusios sargybinės iš jos lūpų girdėjo daug kraują stingdančių dalykų. Pavyzdžiui, mergaitė prisipažino, kad „mėgsta skriausti mažus dalykus, kurie negali apsiginti“. Psichiatrai paskelbė, kad Mary – psichopatė.

Dėl visko kalta motina?

Galiausiai išaiškėjo, kad Mary pati viena nužudė keturmetį Martiną. Tačiau ir Mary, ir Norma susijusios su trejų metų Briano mirtimi. Kai kurios detalės iki galo neaiškios, bet tikėtina, kad Brianą nužudė Mary, tačiau berniuko kūną darkė ir raižė Norma.

Mary, anot psichiatrų ir policininkų, buvo labai protinga ir mėgdavo manipuliuoti kitais. Ji dažnai meluodavo ir smurtaudavo. Elgtis agresyviai Mary pradėjo būdama labai maža, ji mušdavo savo artimuosius. Būdama dvejų metų Mary jau elgdavosi šaltai.

Darželyje mergaitė smaugė savo draugą. Psichopatės motina Betty prisipažino, kad vos Mary gimė, ji pasakė: „Patraukite tą daiktą toliau nuo manęs!“ Betty kaip įmanoma dažniau palikdavo savo dukrą Mary pas giminaičius ir kartą bandė ją atiduoti vienai vaiko norėjusiai moteriai. Išaiškėjo ir kitos detalės apie Mary gyvenimą. Kai mergaitei buvo penkeri, ji matė, kaip autobusas partrenkė ir pražudė jos draugą.

Mary motina buvo prostitutė, kuri dukrai į venas tyčia suleisdavo didžiules narkotikų dozes. Motina Betty dažnai kurdavo melų apie Mary ir mėgaudavosi aplinkinių dėmesių. Be to, Mary pasakojo, kad jos mama ją pavertė prostitute ir parduodavo jos kūną klientams.

Žudikė – laisvėje

1968 metų gruodžio 17 dieną teismas paskelbė Mary ir Normos verdiktus. Norma buvo paleista į laisvę be jokios bausmės. Tačiau Mary apkaltinta dviem žmogžudystėmis, tiesa, jos bausmė sumažinta dėl jos psichinės būklės ir kitų aplinkybių.

1977 metais metais Mary po devynerių kalėjime praleistų metų trumpam pabėgo, bet ją teisėsauga greitai sugavo. Į laisvę Mary išėjo 1980 metais, kai už grotų praleido 12 metų. Jai tada buvo 23-eji, jai suteiktas naujas vardas, kad mergina galėtų ramiai gyventi.

1984 metais Mary pagimdė dukrą. Nors teisėsauga svarstė, ar vaikų žudikei galima leisti auginti atžalą, galiausiai nutarta kūdikio neatimti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()