Istorikas apie Rusijos katastrofą, kurios pasekmės jaučiamos iki pat dabar

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2017-11-08 10:04
"Būtent tada atėjo eilė V. Leninui. Vos spėjęs sutelkti rankose daugiau valdžios, jis 1918 metų kovą Bresto sutartimi atsisakė didžiulių plotų: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, didelės Baltarusijos ir Ukrainos dalies." Pagal straipsnį, jei ne bolševikų revoliucija, Lietuva nesidžiagtų nepriklausomybe 22 metus, carinė Rusija neleistų pasidžiaugti paskelbta nepriklausomybe?
Ar_as? 2017-11-08 14:28
Wut? Atsisakymas teritorijų - nieko bendro su nepriklausomybės suteikimu neturi. Tų teritorijų atsisakė fokietijos naudai, t.y. "pardavė" už taiką kitiems. Ir taip, jeigu nebūtų buvę priversti "parduoti", didelis klausimas, ar būtume sugebėję iš komuniagų tą laisvę išplėšti (žiūrint kaip sekėsi kitoms carinės Rusijos teritorijoms neatplėštoms nuo komunistinių psichopatų), tad už laisvę tarpukariu turime dideli dalimi būti dėkingi vokiečiam, kad išspardė rusam š...nas ir sąjungininkam, kad galiausiai išspardė š..nas vokiečiams
Arns 2017-11-10 12:29
Šiaip dėkoti reikia susiklosčiusioms įtampoms aplink mus. Nė vienas nenorėjo Lietuvos valstybės, bet teritorijos atidavimas kažkam, nepatiko kitiems. Tad buvo pasiektas nebylus susitarimas atsigauti po pirmojo karo, o jau po to pasidalinti. Ir tose dalybose dalyvavo visi didieji kaimynai.