Kas geriau net ir Lenkijoje - dyzelinis ar elektrinis automobilis? Netikėti tyrimo rezultatai paneigė populiarėjantį mitą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KT819GM 2017-11-08 19:08
Gal kas paaiškins kaip tie paskaičiavimai atitinka realybę, pvz. Prancūzija - didžiausia atominės energijos vartotoja? Ačiū
punktyras 2017-11-08 19:29
O kas neaišku? Netgi labiausiai orą šiluminėmis elektrinėmis teršiančioje Lenkijoje elektromobiliai 25% mažiau teršalų išskiria, negu dyzeliniai automobiliai. Šalyse, kur elektrai naudojami švaresni elektros gamybos būdai, šis procentas dar didesnis.
AAA000 2017-11-08 21:14
cia tik co2 skaiciavo. paskaiciuotu geriau kokius azoto monoksidus ar suodzius, kurie labiau kenkia gyvunams. co2 yra santykinai nepavojingas ir net gereja salygos augalijai klestet.
Shinigami 2017-11-08 21:24
Jei juos paskaičiuos, tada elektra bus 90% ekologiškiau, nes kol automobiliams katalizatorius išpjautas, visos šiluminės elektrinės pastoviai prižiūrį išmetimą ir išmeta tik co2, nes filtrai visa kita surenka. Todėl kad ir ką, kad ir kaip beskaičiuotu elektromobilis bus ekologiškesnis.
FtBall 2017-11-09 00:33
Įdomu, ar paskaičiuoja, kiek dar taršos išskiriama, kol paganimas dyzelinas? Šiame forume teko skaityt nuomonių, jog dyzelinui pagaminti elektros energijos naudojama tiek pat, kiek ir elektromobiliui važiuoti. Jei tai yra tiesa, tai dar smarkiai išauga elektromobilių ekologiškumas, nepriklausomai nuo to, kaip gaunama elektros energija.
Shinigami 2017-11-09 06:48
Norint suskaičiuoti visa žalą reiktu labai daug skaičiuoti. Pradedant nuo naftos išgavimo iki jos sudegimo variklyje. Visi matė degančia liepsną prie naftos išgavimo platformos kuri sudegina telkinyje esančias dujas. Jau išgaunant nafta išsiskiria CO2 ir NO nes ten filtrų nėra. Naftos išsiliejimai išgaunant, transportuojant, perdirbant. Perdirbimui naudojama energija ir išskiriama tarša. Dizelio ir benzino saugojimas ir gabenimas taip pat būna nesėkmingas ir jie išsilieja į aplinką. Juos deginant vidaus degimo varikliuose išskiriama tarša, o dar blogiau kad kai kurie automobiliai su išpjautais katalizatoriais. Išgaunant anglį taršos mažiau, nes jį yra kieta. Todėl ji neišsilieja ir ja lengva surinkti. Jį deginama šiluminėse elektrinėse kurių taršą prižiūrį vyriausybinės organizacijos ir yra surenkama su moderniais filtrais. Kai gaunama elektra, ji išvis nebeteršia nei transportuojant, nei naudojant. Elektromobiliai turi ir alternatyvų. Saulė, vėjas ir t.t. Nafta neturi. Šiluminės elektrinės dažniausiai yra už miestu. Tarša lokali (jei neskaitom CO2). Todėl miete nesiformuoja smogas kuris ardo pastatus ir kenkia sveikatai. Daug sveikiau gyventi prie elektromobilio, nei prie VDV.