Pažvelkite į veidrodį: kaip tradicinė kinų medicina aiškina veido bėrimus ir ką iš jų galima pasakyti apie žmogaus sveikatą  ()

Jeigu tam tikrą jūsų veido dalį nusėjo spuogai – tai nebūtinai reiškia tiesiog riebią odą. Alternatyvios medicinos specialistai įsitikinę, kad bėrimai ant tam tikrų veido sričių gali nurodyti į labai konkrečias sveikatos problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone gyvenantis sveikos gyvensenos ekspertas Johnas Tsagaris „Daily Mail“atskleidė, ką reiškia kurios veido dalies bėrimai ir kaip išspręsti problemą.

J. Tsagaris, praktikuojantis kinų mediciną, įsitikinęs, kad spuogus lemia daugybė veiksnių, tarp jų ir stresas, mityba, dehidratacija, alergijos, – bet visų pirma kalti hormonai.

„Kinų medicinoje spuogai aiškinami kaip sistemos, kontroliuojančios odos, plaučių ir inkstų sveikatą, išsibalansavimo pasekmė. Pagal šį modelį odą veikia bendri hormonų svyravimai, kurie veikia riebalų išskyrimą ir odos PH, taip paskatindami bakterijų dauginimąsi ir porų užsikimšimą“, – aiškino J. Tsagaris.

Specialisto teigimu, ne pati oda būna problemiška – ji tik atspindi pusiausvyros sutrikimus organizmo viduje.

Kakta:

– prasta mityba

– per daug riebalų maiste

– nereguliarus miegas

– virškinimo problemos

– vartojama per daug apdoroto maisto.

Tiems, ką vargina spuogai ant kaktos, J. Tsagaris rekomenduoja atidžiai pasižiūrėti, ką jie valgo.

„Tiems, kurių kakta linkusi spuoguotis, visada rekomenduoju pažvelgti į organizmo kaip visumos sveikatą, taip pat ir mitybą, nes ji glaudžiai susijusi su sveikata.

Valgykite mažiau apdorotą maistą, valgiaraštyje sumažinkite riebalų, nes tai neigiamai veikia virškinimo sistemą“, – patarė specialistas.

Spuogų taip pat galima sumažinti geriant daug vandens, kiekvieną naktį išmiegant po 7-9 valandas.

Skruostai:

– valgote per daug pieno produktų

– stresas

– alergijos.

Jeigu spuogai atakuoja skruostus – pagrindinė priežastis gali būti stresas, taip pat nekokybiškas gyvenimo būdas.

„Spuogai ant skruostų yra problema, tai gali būti kvėpavimo sistemos streso pasekmė. Rūkymas ir (arba) alergijos gali būti svarbus veiksnys, bet aš visuomet pasižiūriu į kliento gyvenimo būdą kaip visumą“, – dėstė J. Tsagaris.

Galimos išeitys? Žalios daržovės ir želmenys.

„Kad įveiktumėte spuogus, palaikykite organizmo šarminę terpę, valgykite daugiau žalių daržovių ir želmenų, sumažinkite mėsos ir pieno produktų“, – patarė specialistas.

Burna ir smakras:

– sutrikusi hormonų pusiausvyra

– stresas

– sutrikusi inkstų veikla.

Kita populiari vieta, kurią dažnai išberia spuogai – burnos ir smakro sritis. J. Tsagaris aiškina, kad taip dažniausiai nutinka dėl hormonų pokyčių ir streso.

„Turite leisti organizmui tinkamai funkcionuoti, nelaikyti jo mašina ir visada atsiminti, kad kokybiškas miegas, atsipalaidavimas, skysčiai ir subalansuota mityba gali padėti jūsų odai atrodyti gyvybingai ir sveikai“, – sakė J. Tsagaris.

Skysčių trūkumas gali sutrikdyti pusiausvyrą inkstuose ir pasireikšti bėrimu ant smakro.

Nosis:

– prasta mityba

– sutrikusi skrandžio veikla

– vidurių pūtimas

– prasta kraujo cirkuliacija.

Nosis yra sritis, kurioje gali kilti spuogai dėl prastos mitybos ir virškinimo problemų. J. Tsagaris teigia, kad toksinai, hormonų, laisvųjų radikalų perteklius sukelia uždegimą ir spuogus ant nosies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()