NASA pradeda didingą Giliosios erdvės vartų projektą, o DARPA imsis kosmoso reguliavimo  ()

DARPA – JAV kariuomenės tyrimų agentūra – paprastai užsiima naujų technologijų kūrimu ir bandymu, tačiau kartais jie galvoja ir apie abstraktesnius dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, kaip reikės reguliuoti kosmose vykdomus verslus. Neseniai agentūra sukūrė konsorciumą, skirtą visiems kosminių projektų dalyviams, t. y. kosminius skrydžius vykdančioms ir jais besinaudojančioms firmoms, bendrauti, dalintis patirtimi ir sukurti vieningą standartų sistemą.

Kol kas nėra praktiškai jokių apribojimų ar reikalavimų kosminių misijų vykdymo kokybei, o šiai sričiai plečiantis, jų reikia vis labiau. Galutinis tokio konsorciumo tikslas būtų padėti JAV vyriausybei sukurti organizaciją, prižiūrėsiančią kosminį verslą, panašią į Federalinę aviacijos tarnybą, prižiūrinčią lėktuvus ir viską, kas su jais susiję.

Vienas iš daugelio įrodymų, kad kosmoso pramonė sparčiai žengia į priekį – lapkričio pirmą dieną NASA paskirtos penkios sutartys kompanijoms, kurios vystys energijos tiekimo ir variklių technologijas, galinčias tapti NASA planuojamų Giliosios erdvės vartų (Deep Space Gateway) dalimi.

Šių penkių sutarčių vertė – apie 2,4 milijono dolerių. Vartai yra NASA planas, kol kas dar netapęs oficialia misija. Tai galėtų būti kosminė stotis, pakeisianti Tarptautinę kosminę stotį ir suteiksianti galimybę astronautams dirbti Mėnulio orbitoje, o erdvėlaiviams sustoti pasipildyti atsargų kelionėse į tolimesnes Saulės sistemos vietas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()