Ginekologai vardina 8 dalykus, kas vyksta su žmogumi, jei jis seksu užsiima kasdien  (1)

Seksas padeda atsipalaiduoti, atsikratyti streso, atitrūkti nuo rūpesčių ir net pasitaisyti sveikatą. Tik ar verta atsiduoti aistrai kasdien?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginekologai tvirtina, kad mylėtis galima kiekvieną dieną. Tokie dažni lytiniai aktai nekenkia sveikatai ir net teigiamai veikia organizmą.

Kas pasikeičia gyvenime, pradėjus su partneriu mylėtis kasdien?

1.Padidėja atsparumas stresui

Intymūs santykiai mažina kraujo spaudimą ir emocinį krūvį nervų sistemai. Nuo jų atsiranda naujų jėgų, padidėja savivertė, pagerėja nuotaika. Seksas veikia kaip raminamieji vaistai. Išlieję emocijas, pasijuntame ramesni, nebenorime pyktis ir konfliktuoti. Organizme pasigamina daugiau kortizolio ir ekstrono – hormonų, kurie atsakingi už kognityvines (kūrybines) funkcijas.

2.Sustiprėja imunitetas

Reguliarus seksas apsaugo nuo peršalimo ligų ir infekcijų. Mat jis skatina antikūnių (imunoglobulinų) gaminimąsi.

3.Pagerėja kūno formos

Seksas padeda suliesėti. Kalbama, kad jo metu sudeginama nemažai kalorijų, o ir motyvacija sveikiau maitintis ir judėti padidėja.

4.Sustiprėja širdis

Mokslininkai nustatė, kad reguliarus seksas ne rečiau kaip du kartus per savaitę sumažina širdies infarkto riziką net 50 procentų.

5.Partneriai tampa artimesni

 

Seksas suartina partnerius ne tik fizinio kontakto prasme. Nuo lytinių santykių organizme padaugėja oksitocino – pasitenkinimo hormono. Partneriai pasijunta laimingi, tai padeda stiprinti pasitikėjimą vienas kitu.

6.Nusilpsta skausmas

Dar viena svarbi oksitocinų ir endorfinų funkcija – slopinti bet kokius nemalonius pojūčius. Seksas gelbsti nuo dantų skausmo ir nemalonių pojūčių prieš mėnesines.

7.Vyrui sumažėja grėsmė susirgti prostatos vėžiu

Amerikiečių mokslininkai padarė vieningą išvadą: kuo daugiau ejakuliacijų vyras patiria per mėnesį, tuo mažesnė karcinomos išsivystymo rizika. Jeigu jis užsiiminės seksu kasdien, tikimybė susirgti prostatos vėžiu sumažės 33 procentais.

8.Sustiprėja su lytiniais organais susiję raumenys

Dubens dugno raumenų mankštinimas teigiamai veikia moters sveikatą ir stiprina jos geismą. Be to, jeigu ji sekso metu susikoncentruotų į savo intymiųjų raumenų darbą, galėtų suteikti partneriui didesnį malonumą.

Kam nerekomenduojama užsiimti seksu kasdien?

 

Seksas – be abejonės, neprilygstama gydymo priemonė kūnui ir sielai. Deja, kaip ir kiekvieni vaistai jis turi savų „kontraindikacijų“. Seksologai tvirtina, kad:

  • geriau neužsiimti seksu kasdien, jeigu planuojate susilaukti kūdikio. Dėl dažnos vyro ejakuliacijos smarkiai sumažėja spermatozoidų kiekis spermoje (tiesa, jų judrumas padidėja). O nuo pernelyg ilgo susilaikymo spermos kokybė genda, todėl gydytojai rekomenduoja mylėtis kas antrą dieną numatomos ovuliacijos periodu.
  • kasdien užsiimti seksu negalima tiems, kurie dažnai keičia partnerius. Net jeigu moteris yra nepasotinama lovoje. Dėl dažnos partnerių kaitos smarkiai padidėja uždegimų ir infekcinių ligų pavojus.
  • kasdien užsiimti seksu yra žalinga tiems partneriams, kurių temperamentai smarkiai skiriasi. Jeigu partneris nori vėl į lovą, o jūs dar jaučiate diskomfortą nuo praeito karto, geriau atsisakyti ir atvirai aptarti šią temą, nei aukoti savo sveiaktą iš mandagumo ar nuolankumo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(62)
(16)
(46)

Komentarai (1)