Linksma istorija apie banko plėšiką ir pasitikėjimo savimi iliuziją: žinote viską ir apie viską? Tikėtina, kad esate patys kvailiausi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2017-11-22 12:36
Žmogus kuris net nesiklauso kitų nuomonės dažniausiai turi tokį sindromą. Jis taip daro nes jaučiasi vienintelis viską žinąs, vienintelis galįs atpažinti kas yra kas. Blogiausia kai tokie tampa bandos vedliais. Pvz Hitleris, jis bet kokius ženklus vadino apvaizda ir tik dar labiau stiprino savo įsivaizdavimus.
AAA000 2017-11-22 12:54
kaip cia pasakius. tokius labai lengva kontroliuot is pasalies. duodi jiems ko jie nori (kad netrukdytu ar butu uzimtas niekais), o pats darai ka tau reikia, o jei kas nesigauna - atsakomybe nusiraso butent tokiam o kadangi jis nepriima atsakomybes asmeniskai (ir beja del to daznai buna net teisus) - niekas realiai nenukencia. na nebent kokie nors atpirkimo oziai paskiriami kai kada o jei tai tesiasi pakankamai ilgai, isvis tampa situacija nebesugriaunama is vidaus ir nieko nebegalima padaryt - nebent kazkas zlunga globaliai. kaip ir nutiko su hitleriu - sugriuvo visa Vokietija nuo isores spaudimo, nes vokieciai sukure per daug tobula valdymo modeli paremta kvailiu isnaudojimu vokieciai ir dabar tuo uzsiima - tik mazesniais mastais ir itrauke dar demokratinius mechanizmus.
M134 2017-11-22 18:00
Angliškai plačiau aišku: https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E ... ger_effect Kartą suvokus šitą, negalima to nematyti kiekvienam žingsnyje.