Kriptovaliutos gali pakeisti nacionalines valiutas? Venesuela imasi istorinio žingsnio ir bandys pasaulį išvaduoti nuo dolerio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2017-12-04 18:11
Režimui nepadės ir kriptovaliutos. Grius.
manciukaz 2017-12-04 19:12
Usa-izraelio rėžimo taip pat neišgelbės spausdinami doleriai, Rusija ir Kinija jau atsisakė dolerio kaip atsiskaitymo tarpusavyje už nafta ir dujas, kai tai padarys likes pasaulis JAV bankrotuos.. baigias petrodollars era..
HardAxe 2017-12-04 19:53
Kažkokia nesąmonė. 0. kodėl coinai nenuvertės jeigu nuvertėja popieriniai pinigai? Dėl savo populiarumo? 1. Jeigu jie kriptovaliutą dengs savo turtais, tai taip išeina, kad Venesuelos coinų kasėjai tiesiog kas Venesuelos turtus? 2. O kuo skiriasi Valstybinė kriptovaliuta nuo valstybinių pinigų? 2.1. Tuo, kad jų sunkiaus prispausdinti? 2.2. Tuo, kad juos gali spausdinti kas tik nori? 3. Kuo kriptovaliuta padės apeiti apribojimus? Tiesiog bus uždrausta keisti į dolerius VenesuelCoinus. Sakot bus galima keisti VCoinus į bitkoinus ir tada į USD? Tai gal tiesiog tegu atidaro Venesuelos-bitcoin keityklas.
conjurer 2017-12-05 00:05
Ši valiuta turbūt panašiu principu veiks kaip . Dauguma kriptovaliutų yra laisvai prieinamos nusipirkti, parduoti, ir pačiam "išsikasti". Kriptorublis nėra iškasamas, nėra "iškasimo" konkurencijos, taigi valstybė pati gali keisti "iškasimo" sudėtingumą, ir prisikasti/prisispausdinti kiek nori. Tai lengviau nei spausdinti tikrą valiutą, nes esant labai mažam sudėtingumui, vienas kompas gali atlikti visą procesą, kas tikrai pigiau nei sudėtingas pinigų spausdinimas. Nemanau kad su Venesuelos valiuta bus kažkas naujo, netgi atvirkščiai - žmonės pamatę jo pirmtaką, nuspręs, kad jis nieko nevertas. Ji labiau primena laiko tempimą, arba dėmesio nukreipimą nuo realių finansinių problemų, nei normalų sprendimą.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2017-12-05 11:02
iliuzija. Tipo, nėra centralizuoto banko, tai nėra ir oligarchų, tai vienas žingsnis arčiau komunizmo. O kad centrinių walletų savininkas gali per sekundę nacionalizuoti bet kurį kitą, tai kažkaip visi pamiršta. Blokčeinai blyn Ir aišku šlapia fantazija, kad valstybė gali išgyventi nerinkdama mokesčių ir niekaip nevaldydama savo finansų. Tai realiai tolkas – apeiti sankcijas ir parodyti, kad „baksas ne visagalis“. Lyg kam nors tai rūpėtų, išskyrus neįtikėtinai menko išsilavinimo hipsterius ir pačius komuniagas trečiajame pasaulyje. O dėl nuvertėjimo tai kaip ir aišku. Jeigu valiuta yra pririšta prie materialios vertybės, tai ji privalo nuvertėti ne mažiau nei pati ta vertybė – ar tai būtų naftos barelis, ar valstybės piliečio MMA išreikštas tais vienetais. Ribiniu atveju, dalis realios valiutos tiesiog pradingsta iš rinkos (santaupos, padirbinėjimas, areštuotos sąskaitos, centrinio banko įsipareigojimai ir t.t.) ir tą netekimą reikia kompensuoti papildomom emisijom. Kriptovaliutos, jei nėra susietos su garantuotais centrinio banko įsipareigojimais, laikosi tik ant rinkos kurso burbulo, kitaip tariant – ant nieko, išskyrus dirbtinį įvaizdį. Čia kaip su monopolinės įmonės akcijomis: pakanka, kad keli stambūs savininkai „žaistų rinką“ ir dirbtinai palaikytų kursą.
AP0323 2017-12-05 15:22
Kol bus tikima, kad kriptovaliutos turi vertę ir vertė augs, bei bus tikinčiu, kad galima uždirbti sėdint ant sofos, tol valiuta turės vertę ir galimai augs iki kažkokios ribos...paskui daug "investuotojų" liks prie suskilusios geldos...
conjurer 2017-12-05 15:43
Galiu sutikti dėl visko, išskyrus šito. Nesiginčysiu, kad tai burbulas, bet jis nėra iš nieko. Kriptovaliutos laikosi dėl didelių ir daug (decentralizuotų) "kasimo" fermų, kurios naudoja elektrą. Tie kas turi įrenginius "kasimui", gauna kriptovaliutos tiek, kad jam įranga atsiperka tik nuo tam tikro kurso. Na ir jei netikite tuo, pabandykite įsigyti AMD 570 arba 580 vaizdo plokštę padoria kaina. Todėl labiau verta sakyti, kad kriptovaliutos turi didelę tarptautinę infrastruktūrą, kuri palaiko jos kokybę. Taip pat kriptovaliutos yra tiesioginis konkurentas paypal, westernunion ir panašioms tarptautinių pervedimų firmoms. Nekalbu apie Rusijos ar Venesuelos bandymus, jie yra decentralizavimo centralizavimas, bet šiuo metu bitkoinas doleriui yra tas pats kaip El. Paštas fiziniams laiškams.
T 2017-12-05 19:02
Jei valstybeje nera finansines drausmes, tai nepades nei kriptovaliutos, nei auksiniu ar sidabriniu pinigu ivedimas.
goshtiz 2017-12-09 12:22
Jei neklystu tai be Irano ir Rusijos net ir Saudo Arabija atkreipe i tai demesi.. Parduodi nafta - gauni Kinijos Juanius, kuriuos paskui issikeiti i auksa... Kam ta ($) konfeti? Kazi ka darys jav kai nebetures ka prarasti.. ?
goshtiz 2017-12-09 12:41
Kazkiek sutinku su tavo nuomone. Aisku burbulas didelis - kaip dot.com burbulas 2000-iais. Bet tam burbului sprogus liko gan nemazai laimetoju kaip ebay, amazon, fb, alphabet ir kt. Is dabartiniu ir ateities kriptovaliutu burbului sprogus isliks tik tos valiutos, kurios bus tam pasirengusios - tures funkcijas, reikalingas vartotojams. Kas nores naudotis socialiniu tinklu be cenzuros - pirks STEEM, kas kurs nauja vlog'a be cenzuros - naudosis STEEM paremta DTUBE. Kam reikes anonimiskumo - pirks ZCASH, kas nores sukurti naujas aplikacijas - investuos i Eutherium; kam bus noras investuoti universalia blockchain operacine sistema (kaip kad linux ar pan. kurios pagalba bus galima sukurti appsus nekuriant atskiros kalbos) investuos i EOS. Pilna pavyzdziu. Gal 10% isliks. Bet jie jau niekur nedings. Todel nesutinku su tavo nuomone kad viskas laikosi ant nieko.
immortallt 2017-12-10 12:43
Vertė, kad kažkas daug sukišo į serverius ir elektrą? Tai perkant bitcoin'ą nusiperki kilogramą elektros? Bitcoin'as doleriams? Geriausiu atveju telegrafas e-mail'ams. Dar ateina anarchistas, kuris nesupranta, kas yra valdžia, ir kokios jos rolės. Kaip jūs išgyvenat nenumirę dieną...
conjurer 2017-12-11 11:01
Ok, dabar doleris yra kaip telegrafas, galime daryti tarptautinius pervedimus, bet skambutis į užsienį brangiai kainuoja. Gal sakyti, kad btc paremtas įranga, kuri naudoja elektrą yra taip pat absurdiška, kaip sakyti, kad doleris paremtas žmonių darbu, kurie naudoja maistą. Gal tai buvo kvailas palyginimas, bet jis vis tiek geresnis nei tas "iš oro".