Paviešino, kiek tas pats gydytojas uždirba Lietuvoje, ir kiek gavo Vokietijoje: skirtumas toks, kad sunku patikėti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2017-12-25 13:55
Parodė kažkokį vokišką lapelį - te, žiūrėkitės. Kaip rašo moksliniam straipsnyje https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4426124/ "The average monthly salary of all professions in Germany is less than 3,500 Euro before tax." Apie daktarus rašo, kad po 3-5 metų atlyginimas gali išaugti iki 5000€/prieš mokesčius (po mokesčių <3000). Ir tik vyr. gydytojų alga panaši į tą, apie kurią svajojama straipsnyje. Aj, dar rašo "However, there are differences between east/west Germany and male/female." Jūs įsivaizduojat - po šimtų sukištų milijardų į Rytų Vokietiją per tiek dešimtmečių vis dar "differences"? Hint - jie net nebuvo SSRS. Taip ir nesupratau ką čia tas medikas norėjo papasakoti - istoriją mes ir taip žinom.
Shinigami 2017-12-25 14:47
Tavo pateiktame puslapyje kalbama apie statistika, bet yra kurie uždirba mažiau ir kurie daugiau nei vidurkis. Dar ne aišku kokios yra statistinės darbų apimtys ir kiek tas daktaras ten dirba. Dėl rytų ir vakarų Vokietijos. Straipsniuose apie sovietų sąjunga ir kodėl bloga situacija Lietuvoje, kai parašai kad dėl to kalta sovietu sąjunga, dažnai atrėžia kad mes jau seniai laisvi ir galėjome susitvarkyti. Bet rytų ir vakarų Vokietijos atvejis labai geras įrodymas, kad susitvarkymas taip greitai nevyksta. Rytų Vokietija buvo geresnėje situacijoje nei Lietuva sovietų sąjungoje. Rytų Vokietija iš kart prisijungė prie vakarų Vokietijos, dėl to gavo daug paramos, perėmė vakarų teisinę sistemą ir galėjo maišytis su vakarų Vokietija. Bet net dabar situacija pas juos blogesnė nei vakarų Vokietijoje. Lietuva pati turėjo kapanotis iš sugriuvusios sovietų sąjungos pelenų, be išorinės pagalbos, susitvarkyti teisinę ir ekonominę situacija. Todėl, kad situacija pradėtu taisytis, reikia kad kelios kartos išmirtu, kurios yra pripratusios prie sovietų sąjungos tvarkos ir nebemokytu naujos kartos.
kiesza 2017-12-25 17:01
Per kiek dešimtmečių ? Per 2 ? O kiek laiko rytai buvo engiami ? 45-89!! Bėje nepamiršk, kad vakarų Vokietija per karą nukentėjo nežymiai, o Rytinė dalis buvo naikinama ir pačių vokiečių, kad tik nepalikti raudoniems šiaip ar taip atskirtis mažinama, o kai kur jau jos nebėra
technologas 2017-12-25 17:15
Na, vidutiniškai irgi kažką pasako. Gal kažkiek vokiečių suprantat? https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... -Geld.html Pirma vieta - 80.000 Euro brutto verdienen Ärzte jährlich im Schnitt – sie sind Deutschlands Top-Verdiener. Kitaip tariant gydytojai uždirba ~6600€ prieš mokesčius (brutto), po mokesčių bus kokie 4200€ (https://www.brutto-netto-rechner.info/). Bet tai čia top specialybė pagal atlyginimus. O tech. apžiūra automobilio? Euro 5 neatitnka, t. y. senesnė, nei 2009 - sąvartynan? Po to naują auto pirkti. Žodžiu gerai visur kur mūsų nėra.
assa 2017-12-25 20:14
nemanau kad taip baisiai ten su tu senu automobiliu TA,vazineja ir pas juos visokiu senienu,ir nemanau kad pirktom TA, be to turbut tik rytu europieciams 9 metu senumo automobilio nurasymas butu tragedija - gi tokia nauja dar o del gydytoju algu -gali buti tokia situacija,kad turi darbo kruvi per kelias istaigas - budi ar dirba po kelias dienas per savaite,keliose vietose,kas iskreipia statistika.Nes turiu 2 pazystamas,kurios po studiju isvaziavo i vokietija mokintis rezidenturoje,tai rezas ten gauna 3000 - nemanau kad gydytojai irgi uz tiek dirba