Kas bendro tarp kosmoso ir interneto 1985 metais bei kokia laukia ateitis?  ()

Nuo 2011 metų vienas iš ilgalaikių NASA tikslų yra žmonių skrydis į Marsą. Nepaisant prezidento Trumpo paskelbtos direktyvos NASA koncentruotis į Mėnulio tyrimus, kelionė į Marsą vis tiek turėtų išlikti prioritetine sritimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat paskelbtos nepriklausomos NASA veiklos analizės išvadose teigiama, jog norėdama užtikrinti šio tikslo įgyvendinimą, NASA privalo daugiau dėmesio skirti tyrimams mikrogravitacijos sąlygomis ir tokių tyrimų infrastruktūros užtikrinimui.

Ypatingas dėmesys atkreipiamas į Tarptautinę kosminę stotį, kurios darbo pabaiga numatyta 2024 metais. Šiuo metu NASA neturi konkrečių planų, kuo ją pakeis – planuojami Giliosios erdvės vartai (Deep space gateway) orbitoje aplink Mėnulį turėtų būti pastatyti iki 2030 metų, bet jie bus skirti daugiau misijų aptarnavimui ir robotinių misijų Mėnulyje valdymui, o ne moksliniams tyrimams.

Gruodžio pradžioje įvyko „SpaceCom“ konferencija, kurios metu vyko diskusija apie kosmoso rinkos vystymąsi. Pristatytos įvairios idėjos – nuo raketų dalių perdirbimo orbitoje ir pritaikymo žmonių gyvenimui arba atsargų laikymui, iki įvairių profesijų žmonių apmokymo dirbti kosmose ir jiems reikalingos įrangos pritaikymo kosmosui.

Diskusijos dalyvių teigimu, kosmoso rinka šiuo metu yra tokioje stadijoje, kokioje internetas buvo 1985 metais. Taigi ji tikrai plėsis, tačiau kol kas sunku pasakyti, kuria linkme. Aišku tik tiek, kad privataus verslo žengimas į kosmosą visus šiuos procesus labai paspartins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()