Sumanus modernios Kinijos imperializmas: itin gudri strategija, kaip kitoms valstybėms primesti savo valią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

svoloth 2017-12-29 09:57
Kodėl JAV dirba žydams?
Shinigami 2017-12-29 10:04
Daug prirašyta nieku. Lygiai ta pati daro JAV. Lygiai ta pati daro ES. Lygiai ta pati daro Rusija. Kodėl vyksta karas pas musulmonus? Nes ES ir JAV nori ten įvesti savo taisykles, o Rusija nori neleisti plėsti JAV ir ES įtakos. Bet niekam nėra įdomi tų šalių teisinė sistema. Esmė ne tame, kad ten pažeidžiamos žmogaus teisės ar ten diktatūra, svarbų kad didžiosios pasaulio valstybės tose šalyse nori įvesti savo (svetima) tvarką. Nes kai kurios "žmogaus teisės" nėra žmogaus teisės, bet išsigimęs humanitarų požiūris. Vokietija PRIVERTĖ kitas ES šalys priimti musulmonų pabėgėlius, nors jie nėra nei tu šalių, nei ES piliečiai. Ir tos šalys nenorėjo jų priimti. Bet Vokietija visoms ES šalims primetė savo valia. Kuo tai skiriasi nuo Kinijos? Vakarų valstybės nori padėti ir įvesti tvarką? Kinija taip pat to nori. Pažiūri kaip Kinijos ekonomika auga (ir auga sparčiau nei vakarų valstybių) ir supranti kad jų ekonomika "geresnė ir naudingesnė". Arba geriau reiktu sakyti nėra geru dalykų yra tik geras jų suvokimas. Kaip vakaruose pastoviai eskaluojamos žmogaus teisės, koks tai gėris ir t.t. Bet pagal jas nusikaltėliai turi daugiau žmogaus teisių nei dori šalies piliečiai. Kai doras šalies pilietis turi arti už MMA ir iš jo išlaikyti nusikaltėlį kuris jį apvogė arba nužudė jo šeimos narį. Ir tas nusikaltėlis yra geriau pavalgęs, gyvena švaresnėse patalpose ir t.t. nei už MMA dirbantis. Ar toks žmogaus teisių suvokimas iš ties yra gėris?
AAA000 2017-12-29 11:16
o kas tau trukdo nearti uz MMA ? sazine gal? ar arklio mentalitetas? tokie artojai-arejai juokingi. labai gerai, kad iveze sitiems artojams konkurentu imigrantu dabar maziau knis prota normaliems zmonems
kiesza 2017-12-29 12:34
Kinai legaliai sukasi, tiesiog demonstruoja profesionalumą finansiniuose instrumentuose. Nieko nebombarduoja, nediktuoja politinių gairių ir nesidrabsto propagandiniu mėšlu , geopolitinių varžovų adresu. Bet vistiek šiandien jie dirba mums, mums juokingos kiniškos kainos ir galėtų taip būti visada.
lindemann 2017-12-29 13:17
Viskas čia norma, žaidimas kapitalizmo taisyklėmis, vakarai tik verkia, jog kinai įgyja daugiau įtakos pasaulyje, tačiau niekas nieko padaryti negali, nes yra pralošiama jų pačių žaidime. Tuo tarpu patys vakariečiai (priskiriant Rusiją, žiūrint iš Kinijos pozicijos) dar naudoja imperialistinius-šaltojo karo metodus, sukeliami karai, norint įgyti įtakos viename ar kitame regione, tačiau pastaruoju metu tai tampa vis labiau nebefektyvi priemonė tikslui pasiekti. Kinai kol kas to nedaro. Jie ramiausiai nusiperka sau tai ko reikia. Taip kad- "juokiasi puodas, kad katilas juodas"
AAA000 2017-12-30 01:02
nemanau kad kinai laikosi patentu sistemos tik del to jie produktyvus. bet jie nera gryni kapitalistai. tiesiog didelis koncentruotas kooperatyvas. kazkas tokio kaip senu laiku CCCP, tik kad kinu vadovybe smarkiai neuzlipo ant planines ekonomikos greblio. beja pakankamai daug slamsto pasauliui ir visokie indai, korejieciai, arabai gamina. tiesiog ju paciu yra maziau, tai nelabai ir matosi bendram kontekste. del ko cia taip uzsiciklinta ant kinu?