Kokios spalvos yra veidrodžiai? Paprastas klausimas, bet teisingą atsakymą žino tik mažuma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-02-05 11:50
Tarkim, kad veidrodis yra idealiai nupoliruotas metalo lakštas (metalas toks kurio atspindys pats didžiausias), be jokio stiklo ir atspindi labai platų spektrą EM bangų kokios tada spalvos bus veidrodis? Aš maždaug tokio klausimo tikėjausi. Manau, kad visų įmanomų spalvų, nes daikto spalva yra būtent ta EM bangų spektro dalis kurio tas daiktas nesugeria, bet jį atspindi. Todėl darau išvadą, kad visų spalvų ir atspalvių ir maža to dar ir tų spalvų kurių žmogaus akis net nemato. PS. Žinoma, kad nemeditavau metus ant kalno viršūnės atsiskyręs nuo pasaulio.
Denis_LT 2018-02-05 18:28
Visu pirma spalva yra skirtingo ilgio sviesos bangos, o veidrodis jas visas atspindi vadinasi jis yra visu spalvu
mobilunkas 2018-02-05 19:23
taip supratau kad veidrodzio spalva yra tokia, kokios spalvos yra stiklas. O stiklo spalva pamatyt reikia ziurint ne statmenai i stiklo plokstuma, bet ziurint i jo briauna. o jei veidrodis ne stiklinis tai taip ir neaisku kokia jo spalva
SaMaras 2018-02-05 19:46
Na aš supratau kiek kitaip.. sakykime ir varį galima nupoliruoti ir gauti veidrodį ir sidabrą.. tai aš manau, kad veidrodžio spalva yra tokia pati kaip atspindinčios medžiagos kol ji dar nėra veidrodinė.. taigi būčiau sakęs, kad sidabrinis.
vardasas 2018-02-05 23:40
jo spalvos yra visos arba juoda priklausomai nuo apsvietimo saltinio