Trumpas ir aiškus SpaceX planas, kaip kolonizuos Marsą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-02-25 09:23
sitas "planas" gana neblogas logistine prasme, bet pastrigs etape, kai reiks nusileidinet Marse garantuotai bus ten visokiu klaidu automatiniam nusileidimo valdyme. Net nesugebejo i tinkama orbita isvest tos savo Teslos - nepataike ziauriai. Man atrodo Musko tikslas paprastesnis - tiesiog pirmam nusiust i Marsa zmogu ir isiamzint istorijoj. Gal net pats sugalvos but tuo pirmu lavonu Nelabai jis turi variantu. zmoniu gyvenimas juk neilgas. Tegu ant Menulio pirma pasitreniruoja, atiderina automatikos tiksluma. Svarbiausia, kad nesubankrutuotu kokiu 10-15 artimiausiu metu raketu biznis, tai bent jau bandymas bus. Ir paziuresim kaip seksis.
iPienius 2018-02-25 13:14
su Teslas viskas ten gerai gavosi. nuo pat pradziu sake, jog skris ne i marsa, o i orbita apie saule, kuri toliausiai nutolusi, kaip marsas, o arciausiai zeme. o jei apie tai, kad pasieks asteroidu zieda, tai jie norejo maksimaliai isnaudot 2 pakopos degalus
HardAxe 2018-02-25 16:24
Boosterių nusileidimas buvo turbūt labiausiai sinchronizuotas įvykis kosmoso pramonėje šiai dienai. Skrisdami į marsą su mintimi leistis jie galės ramiai koreguoti savo orbitą, nereikia į ją tiksliai įeiti pakilimo metu. Mėnulis nėra nei labai lengva, nei sudėtinga užduotis. Tačiau misija į menulį reikalauja laiko ir resursų, man įdomiau būtų skrydžiai į marsą dabar, nei marsas 10metų vėliau o skrydžiai į mėnulį dabar. Aišku laukdami tuos du metus galėtų apsilankyti mėnulyje, labai to laukčiau. Būtų nuostabu jei jam pavyktų. Tuo pačiu tai būtų labai netikėta, kad tai pavyko padaryti privačiam nuo nulio pradėjusiam entiziastui, ne super galingai valstybei.
vygandas.nesvarbu 2018-02-26 00:50
Nesuprantu ko ten kolonizuot ta dykyne. Koks ten gyvenimas bus. As tai nei uz ka ten neskrisciau. Nebent tik del pasitreniravimo, kad po to kazkur atrade tinkama gyvenimui praneta, galetu nuskristi.
Nukainotas 2018-02-26 10:49
Juk pasakė Elonas aiškiai: rūšis, gyvenanti dviejose planetose yra cool.
AAA000 2018-02-26 12:06
tik nutylejo, kad kai islendi be skafandro Marse laukan ilgesniam laikui, kraujas uzverda ir per ausis pradeda svirkst... nes cia ne cool
ate 2018-02-26 14:55
Skaičiau labai gerą mintį, ir manau tam tinkama vieta pasidalinti. Ateitį lemia ne liaudies masės, o saujelė inovatorių. Ir nori tu ar ne, ateitis ateis. Jeigu Maskui, kaip inovatoriui pavyks, gyventi Marse bus taip pat įprasta kaip ir žemėje, tik truputį kitaip. Ir kaip rašė "vygandas.nesvarbu", kad jis neskristų, jam skristi ir nebūtina. Kai Birmingiame inžinieriai užvesdinėjo pramonės perversmo variklį, daug šalių gyveno kaip akmens amžiui. Jie irgi galvojo, kad į traukinį su tuo velnio (garo) varikliu tai jau nelips. The future is now, old men!