Šiaurės Korėjos „gražuolių armiją“ dengia tamsios paslaptys - pasaulį sužavėjusi palaikymo komanda patiria ir džiaugsmo, ir prievartos (Video)  (4)

Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių žiūrovai tikriausiai jau girdėjo apie Šiaurės Korėjos „gražuolių armiją“. Tai - profesionali palaikymo komanda, pasaulį sužavėjusi savo išvaizda, dainomis ir sinchroniškais šokiais. Visgi, merginų gyvenimas nėra toks laimingas, koks atrodo, kai jos dainuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gražuolių armija buvo sudaryta dar 2002 metais. Merginos atrenkamos pagal jų išvaizdą, ūgį ir talentus, tačiau net ir pačioms gražiausioms šalies moterims ten patekti nėra lengva. Kaip teigia iš Šiaurės Korėjos pabėgusi moteris, reikalingos pažintys ar šeiminiai ryšiai. Tačiau iš tikrųjų į gražuolių armiją nori patekti daugybė jaunų šalies moterų. Kodėl?

Vienos - dėl garbės, kitos - dėl to, kad nebereikia rūpintis maistu ar sunkiai dirbti. Ne vieną vilioja ir tai, kad palaikymo komanda keliauja ir į užsienio valstybes. Nors laisvės joms tikrai trūksta, jos pamato kur kas daugiau nei kiti šalies gyventojai. Tačiau ne viskas yra taip gražu.

Gražuolių armijos pasirodymas šių metų žiemos olimpinėse žaidynėse

Gražuolių armija visada yra prižiūrima kartu su jomis nuolat būnančių pareigūnų. Jie jas lydi visur - iš kambarių į valgyklas, į sporto renginius ir atgal. Jos negali nuklysti į šalį ir turi elgtis pagal taisykles. Viena iš tų taisyklių - jos negali savo šalyje kalbėti apie tai, ką matė svetur. Teigiama, kad 21 šios grupės narė 2006 metais buvo pasiųsta į darbo stovyklą, nes vietiniams papasakojo, ką matė Pietų Korėjoje. Šių metų olimpinėse žaidynėse buvo pastebėta, kad viena Šiaurės Korėjos palaikymo komandos narė netyčia pradėjo ploti JAV sportininkams. Jau spėliojama, ar ji bus nubausta. Nors šios merginos ploja ne tik Šiaurės Korėjos atletams, JAV sportininkus jos pasitinka tyla.

Šiaurės Korėjos strategijoje Gražuolių armija užima labai svarbią vietą - tai taip pat yra propagandos įrankis. Šalies vadovai suvokia, kad Šiaurės Korėjos įvaizdis pasaulyje yra labai prastas ir jo išgelbėti įprastomis priemonėmis jau nebėra įmanoma. Visgi, nebūtina įtikinti pasaulio žmonių, kad Šiaurės Korėjos gyventojai nėra tokie pikti ir šalti, kaip manoma. Tereikia pasėti abejonę. Tai šios sporto sirgalės ir daro. Jos stengiasi atrodyti kiek įmanoma mieliau, visada šypsosi, atrodo demonstratyviai laimingos. Kažin, ar tai gali iš esmės pakeisti pasaulio įsivaizdavimą, kas yra Šiaurės Korėja.

Mūsų kraštuose idealus sinchroniškas šokis tik rodo, kad šios merginos daro tai, kas pasakyta ir paruošta iš anksto. Jos nėra tikros sirgalės, mes nežinome, ar jos ten savo noru ir ką su jomis daro nuolat besisukiojantys pareigūnai. Teigiama, kad pakankamai paprastus judesius merginos turi atlikti idealiai - jos yra gana ilgai treniruojamos. Manoma, kad dalis Gražuolių armijos narių iš tikrųjų tarnauja ir vadinamoje „Kippumjo“ grupėje, skirtoje valdančiosios partijos viršūnių įgeidžiams (tarp jų ir seksualiniams) tenkinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai (4)