Šiaurės Korėja gali dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, bet reikalauja merginų muzikos grupės „Moranbong“: kuo ji tokia ypatinga? (Video)  (12)

Žiniasklaidoje pasigirdo žinia, kad Šiaurės Korėja sutinka dalyvauti Olimpinėse žaidynėse Pietų Korėjoje tik su keliomis sąlygomis. Kažkodėl kaip viena iš tų sąlygų minimas Šiaurės Korėjos merginų grupės „Moranbong“ dalyvavimas atidaryme. Kuo garsi ši grupė? Ar jai bus leista pasirodyti renginyje, kurį stebės visas pasaulis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas sunku pasakyti, ar Šiaurės Korėja tikrai gali kelti tokį reikalavimą šią savaitę vykstančiose diskusijose. Galbūt tai - tik gandai? Tačiau, kita vertus, Šiaurės Korėjos menininkų pasirodymas Olimpinių žaidynių atidaryme gali būti vertinamas ir teigiamai - šalis nenori būti izoliuota.

Tik „Moranbong“ reikės naujų dainų. Tai - mėgstamiausia Kim Jong-uno grupė šalyje, suburta iš maždaug 20 merginų, kurias lyderis asmeniškai atrinko pats. Tiesa, ne pagal išvaizdą - jos yra geros dainininkės, groja muzikos instrumentais. Grupė buvo suformuota dar 2012 metais. Legenda pasakoja, kad įkvėpimo buvo semiamasi iš legendinės britų „Spice Girls“, nors panašumų įžvelgti sunku.

„Moranbong“ dainos, kaip jau tikriausiai atspėjote, yra pripildytos propaganda. Garsiausi hitai -  „Su pasididžiavimu“, „Mano šalis yra geriausia!“, „Palaikykime savo vadą“. Jei dėl to bus sutarta, Olimpinių žaidynių atidarymas bus pirmasis „Moranbong“ tarptautinis pasirodymas. Iki šiol didžiausios garbės grupė sulaukė kai liepą raketos bandymo proga atliko dainą „Priverskime juos mums pavydėti“. Turistai grupę pažįsta iš propagandinių filmukų „Air Koryo“ skrydžiuose.

Taigi, „Moranbong“ turėtų susikurti naujų dainų, jei norėtų pasirodyti taiką simbolizuojančiame renginyje. Juk šalies sportininkams, kuriuos režimas jau sutiko atsiųsti, būtų didelė garbė matyti savo muzikos pramonės pasididžiavimą. Šiaurės Korėja ketina atsiųsti čiuožėjų ant ledo porą, vyrų bobslėjaus ir moterų ledo ritulio komandas, tačiau tai dar nėra iki galo patvirtinta. Šalis nedalyvauja žiemos žaidynėse nuo 1992 metų.

„Moranbong“ atlieka dainą „Su pasididžiavimu“

 

Pietų Korėja, beje, šiaurinei kaimynei pasiūlė kartu žygiuoti ceremonijoje. Tai būtų labai gražus žingsnis, dar kartą pabrėžiantis taikos siekį. Tačiau Šiaurės Korėja su šiuo pasiūlymu nesutiko. Galbūt Šiaurės Korėja persigalvos, jei į ceremoniją bus pakviesta garsiausia šalies merginų grupė?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (12)