Elonas Muskas pralaimi lenktynes? „Hyperloop Transportation Technologies“ pasirašė susitarimą dėl pirmojo „hyperloop“ kelio JAV (Video)  (2)

„Hyperloop Transportation Technologies“ (HTT) yra viena iš didžiausių kompanijų, siekiančių sukurti ekonomiškai gyvybingą „hyperloop“ kelią. Ji pagaliau pasirašė pirmuosius dokumentus, kurie veda link to, kad galbūt JAV bus pradėtas statyti pirmasis „hyperloop“ kelias tarp skirtingų valstijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, kad „Hyperloop Transportation Technologies“ (HTT) generalinis direktorius Dirk‘as Ahlborn‘as pasinaudojęs Pasaulio Ekonomikos Forumu Davose, Šveicarijoje, išdėstė naujausius planus apie pirmąjį „hyperloop“ komercinį kelią rašėme kiek anksčiau. Panašu, kad procesas į priekį juda greičiau nei buvo galima tikėtis.

HTT pasirašė susitarimą su Šiaurės Ohajo „Areawide Coordinating Agency“ (NOACA) ir Ilinojaus „Department of Transportation“ (IDOT). Šis susitarimas leidžia pradėti regiono galimybių studijos tyrimus – tai yra pirmasis žingsnis, kuris parodys ar galima pastatyti „hyperloop“ kelią tarp Klyvlendo ir Čikagos.

Tyrime daugiausiai dėmesio bus skirta keletui skirtingų koridorių įgyvendinimo gyvybingumui nustatyti.

Skaičiuojama, kad 504 km kelionė tarp Klyvlendo ir Čikagos turėtų užtrukti vos 28 minutes, dėl sunkiai suvokiamo 1175 km/h greičio.

HTT kompanija taip pat pažymi, kad Ohajo įstatymų leidžiamasis organas, šių metų sausio mėnesį, priėmė rezoliuciją, palaikančią šią iniciatyvą. HTT taip pat dirbo su abiejų partijų kongreso atstovais iš kelių JAV valstijų, įskaitant Ilinoją, Pensilvaniją ir Viskonsiną. Buvo išsiųstas formalus bendras laiškas JAV prezidentui Donald‘ui Trump‘ui, kuriame prašoma federalinis finansinės paramos šio projekto infrastruktūros darbams.

HTT kompanija matydama, kad „hyperloop“ technologijos įdėja tampa tikru judėjimu, sukūrė regioninį konsorciumą, apimantį daugybę kitų žinomų organizacijų. Jau šių metų vasario 26 d. Klyvlende, „Great Lakes Science Center“ (Didžiųjų ežerų mokslo centre aut. past.), įvyks renginys, kurio metu bus atskleista papildoma informacija ir augančio konsorciumo narių sąrašas.

„Reguliavimas yra pagrindinė „hyperloop“ įgyvendinimo kliūtis, todėl mes labai džiaugiamės sukūrę pirmąją realią viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę, kuria siekiama „hyperloop“ sistemą JAV paversti realybe“, - teigė HTT generalinis direktorius Dirk‘as Ahlborn‘as. HTT kompanija jau yra sudariusi sutartis su daugybe kitų viešojo sektoriaus partnerių visame pasaulyje, įskaitant Indijoje ir Europoje.

„Hyperloop“ įdėją gana intensyviai plėtoja ne tik „Hyperloop Transportation Technologies“ kompanija, bet ir „Virgin Hyperloop One“ bei žinoma Elon‘o Musk‘o „The Boring Company“. Visgi, didžioji dalis šių kompanijų darbų yra planavimo etape, tačiau labai įdomu stebėti, kuri kompanija bus pirmoji įgyvendinusi „hyperloop“ įdėją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai (2)